Nieuws

Eurpeanen onder elkaar

De Italiaanse politie heeft tijdens een twee weken durende controle van tankstations in heel het land opmerkelijke overtredingen ontdekt. Zo was er met de prijzen gemanipuleerd; gaven de pompen minder brandstof af dan de teller liet zien of was er met de brandstof geknoeid. 53 Tankstations werden door de mate van de overtreding meteen stilgelegd.

De controle van de Italiaanse politie betrof honderden tankstations. Bij 15 % werden overtredingen geconstateerd. Een van de meest voorkomende overtredingen was het manipuleren van de benzineprijs.

Knoeien
Dat gebeurde niet allen door met de teller te knoeien maar ook door prijsafspraken. Daarnaast werden prijsborden gebruikt die de automobilist naar het tankstation moesten lokken waar hij vervolgens een veel hogere prijs voor de brandstof moest betalen.

Bij veel tankstations werd ook nog eens met de brandstof geknoeid. Zo werd bijvoorbeeld aan diesel enkele chemische middelen toegevoegd waardoor de brandstof in verdunde vorm in de auto belandde.

Geldboete
Vanwege de overtredingen werden 53 tankstations per direct stilgelegd. 356 Tankstations werden fiks geldboete opgelegd en voor 197 stations zal een nameting op de benzineafdracht volgen.

Volgens de belangenvereniging voor pomphouders de FEGICA zegt het resultaat van de controle niet al te veel. Voor Allesandro Zavalloni is er niets nieuws onder de zon: “Deze onregelmatigheden doen zich in onze branche nu eenmaal voor. Daar is de laatste jaren niets in veranderd.”

bron:protank

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws