Nieuws

Euro5-update en luxere basisuitrusting voor BMW R nineT-familie

Ook de R nineT-famillie is over de Euro5-horde getild. Het olie-/luchtgekoelde 1.170 cc blok heeft namelijk een technische update ondergaan. De boring x slag is met 101mm x 73mm hetzelfde gebleven en ook het maximale koppel is met 116 Nm bij 6.000 tpm identiek aan het Euro4-blok.

Het vermogen is met 109 pk marginaal lager dan voorheen, één pk om precies te zijn, en dat wordt ook 500 toeren eerder vrijgegeven, bij 7.250 tpm. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe milieueisen heeft BMW onder meer de cilinderkoppen aangepast. Aan de buitenkant is dit te zien aan de grotere koelribben. Daarnaast zijn ook de inlaatkanalen en het gasklephuis aangepast voor een strakkere look. Binnen in de cilinderkop heeft BMW het een en ander geoptimaliseerd voor een betere en schonere ontbranding. Het gevolg hiervan is onder meer dat de R nineT een vloeiendere en meer homogene koppel- en vermogenscurve heeft. Dit heeft, volgens BMW, de rijdbaarheid tussen de 4.000 en 6.000 toeren verbeterd.

Verder is de nieuwe R nineT nu ook uitgerust met de reeds bekende WAD schokdemper. Dat staat voor ‘Weg Afhankelijke Demping’ en betreft simpelweg een monoshock met een progressief dempingssysteem, dat volgens BMW voor meer comfort tijdens het rijden zorgt. Het systeem is tevens standaard voorzien van een grote draaiknop waarmee de veervoorspanning eenvoudig aangepast kan worden. Andere updates zijn de standaard toevoeging van BMW’s ABS Pro en DBC (Dynamic Brake Control) voor meer veiligheid tijdens het remmen in een bocht, de rijmodi Rain en Road, een nieuw ontworpen dashboard, ledknipperlichten met witte glaasjes, ledkoplamp, een USB-poort en tal van nieuwe accessoires. De nieuwe R nineT heeft een vanafprijs van € 18.880,-. De R nineT Pure en Pure A2 zijn er vanaf € 15.490,- en voor de R nineT Scrambler en Urban G/S ben je € 16.250,- kwijt.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.