Nieuws

Etna: Ixon-jas met afneembaar ‘ponchootje’

Motorkledingfabrikant Ixon kleurt duidelijk buiten de lijntjes met deze Etna-jas. Deze heeft een waterdicht bovenstuk dat afneembaar is waarna de Etna transformeert in een doorwaaijas.

De Etna is een typische exponent van nieuwe adventure motorkleding die leentjebuur speelt bij de outdoor-wereld. Ixon heeft het zelf over techwear-trends waar het zijn inspiratie opdoet. Het ‘gluren bij de buren’ levert een multifunctionele jas op. Eentje die het ene moment waterdicht en warm is en het volgende moment luchtig.

De constructie van de jas bestaat uit: een waterdichte, afneembare bovenjas. een daaronder liggende jas met een ventilerende bovenzijde die volledig gemaakt is van slijtvast mesh materiaal en een waterdicht onderste gedeelte met veel zakken. De thermische voering is vanzelfsprekend ook uitneembaar. Dat geldt ook voor de capuchon.

In tegenstelling tot outdoor-spulletjes is deze motorjas natuurlijk voorzien van (A-niveau 1) protectoren op schouder en elleboog. De jas is voorbereid op rug- en borstprotectoren. Verdeeld over alle lagen beschikt de jas over liefst veertien zakken. De jas gaat € 649,99 kosten.

Wil je deze opmerkelijke jas met eigen ogen bekijken: hier vind je de dealers in Nederland.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws