Nieuws

Espargaro pakt eerste GP-overwinning in Argentinië

De GP van Argentinië was er weer eentje om je vingers bij af te likken. Na 25 rondjes wist Aleix Espargaro niet alleen zijn eerste MotoGP-wedstrijd te winnen, het was ook de eerste zege voor Aprilia.

Espargaro begint de wedstrijd vanaf pole position, maar kent een wat mindere start. Jorge Martin komt vanaf de tweede plaats wél goed van zijn plek en neemt meteen de leiding. De Ducati-satellietrijder oogt ijzersterk en weet, samen met Aleix Espargaro, meteen weg te rijden van de rest van het veld. Achter hen leidt Honda-coureur Pol Espargaro – inderdaad, de broer van Aleix – de achtervolgende groep, waarin door coureurs onderling veel van positie wordt gewisseld. Als Alex Rins de derde plek van Pol Espargaro overneemt is het gat naar de twee coureurs voor hem al meer dan twee seconden, maar de Suzuki-coureur zet de tanden op elkaar en probeert naar ze toe te rijden.

Het pushen van Rins mag echter niet baten, de afstand naar Martin en Espargaro is simpelweg te groot. In de slotfase van de wedstrijd besluit Espargaro een paar aanvallen in te zetten, maar hij verremt zich en kan daarom Martin niet achter zich houden. Met nog enkele ronden te gaan weet hij Martin echter voorbij te gaan en uiteindelijk de leiding niet meer uit handen te geven. Achter Espargaro en Martin zijn het Rins, Mir en Bagnaia die de top vijf compleet maken. De Aprilia-coureur wint hiermee niet alleen zijn eerste GP-wedstrijd, het is ook de eerste zege van Aprilia in de MotoGP én Espargaro leidt ook nog eens de WK-tussenstand met 45 punten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws