Persbericht

Erwin Van Hoof Business Director powersports bij Duell Corporation

Erwin Van Hoof is benoemd tot lid van het Management Team van Duell Corporation met verantwoordelijkheid voor de powersports divisie van de groep. Deze divisie omvat de categorieën motorfiets, ATV, bromfiets, sneeuwscooter, marine en tuinmachine. Sinds oktober 2019 is Van Hoof werkzaam als Export Development Manager.

De functie is nieuw bij Duell en Van Hoof start op 2 februari 2023 in zijn nieuwe functie. “Ik ben blij dat Erwin Van Hoof het Management Team van Duell komt versterken. Hij brengt zijn brede ervaring uit de internationale powersports groothandel en retail mee en is zeer vertrouwd met Duell’s klanten en leveranciers. We zien grote kansen om onze powersports divisie in Scandinavië en Europa verder te ontwikkelen”, zegt CEO Jarkko Ämmälä. “Ik ben verheugd deze verantwoordelijkheid voor de Duell’s powersports business unit op me te nemen. We bieden een sterk merkenportfolio op de Europese markt en ik zie een goed groeipotentieel in Scandinavië en de rest van Europa”, zegt Erwin Van Hoof, Business Director Powersports.

De implementatie van deze volledig nieuwe positie is het startpunt van een algemene en bredere herstructurering van de powersports activiteiten bij Duell die de meest relevante business units betreft: product management/inkoop, verkoop en marketing/communicatie. Onderdeel van de nieuwe structuur is een reorganisatie van de sales units die in de toekomst zal worden geleid door de Nederlandse sales expert Roy Beumer, die sinds 2020 verantwoordelijk is voor de succesvolle Benelux business en nu verschillende centraal Europese landen onder zijn hoede krijgt.

Van Hoof heeft meer dan 30 jaar ervaring in de internationale motorbranche. Hij begon in de jaren 80 als journalist voor verschillende Belgische en Nederlandse motorbladen zoals Motorrijder, Weekblad Motor en KicXstart, wat de basis legde voor zijn grote netwerk en brede kennis van de gehele motorindustrie. Sinds 1992 runt hij zijn eigen management en consultancy bedrijf gevestigd in België. Hij heeft bewezen internationale ervaring op verschillende managementniveaus zoals verkoop, exportontwikkeling, productmanagement en als CEO. Hij leidde onder meer als Sales Director de internationale bedrijfsactiviteiten van de Duitse premium helmenfabrikant Schuberth (2008-2015) en was ook Division Manager bij de Duitse elektronicaspecialist Digades (2016-2019), waar hij verantwoordelijk was voor de internationale lancering van de Dguard, een automatisch GPS/GSM-gebaseerd SOS-systeem voor motorrijders. Van Hoof is zakelijk en privé al tientallen jaren een echte motorliefhebber en bezit diverse unieke motoren van old school 2 takt sportmotoren tot moderne adventure bikes . Zo heeft hij zijn powersports DNA ook al doorgegeven aan de volgende generatie, aan zijn zoon Mathias Van Hoof, die driemaal Belgisch Kampioen enduro werd en in 2021 als vice wereldkampioen de Enduro OS4 klasse eindigde.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws