Nieuws

‘Ereprijs Scott Deroue

Zijn eerste opvallende seizoen in de schaduw van de Grand Prix-coureurs heeft motorcoureur Scott Deroue een ereprijs van de KNMV opgeleverd.

De overkoepelende motorbond onderscheidde de wegracecoureur uit Nijkerkerveen met de Ben Majoor Trofee die uitsluitend wordt toegekend aan jonge, bijzonder getalenteerde, motorsporters.

Op 15-jarige leeftijd werd Deroue in 2011 als eerste Nederlander toegelaten tot de prestigieuze Red Bull Rookies Cup die als bijprogramma van de MotoGP wordt verreden. Internationale talenten strijden er met elkaar op gelijkwaardig materiaal en in deze competitieve discipline toonde Scott zoveel vechtlust en doorzettingsvermogen dat hij in Duitsland en in Tsjechië op het podium eindigde.

Evenals vorig jaar reikte de KNMV haar hoogste onderscheiding, de Hans de Beaufortbeker niet uit. Niemand voldeed in 2011 aan de strenge selectiecriteria van de bond, waarbij zowel sportieve prestaties als ambassadeurschap voorop staan.

Twee andere ereprijzen werden wel uitgereikt in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn, waar alle motorkampioenen van Nederland zich hadden verzameld.
De Baansporttrofee 2011 ging naar Romano Hummel. Op 12-jarige leeftijd behaalde het grasbaantalent in Frankrijk de wereldtitel in de 125cc specials jeugdklasse. In dezelfde categorie werd de snelle scholier uit Hoogkerk al drie keer Nederlands kampioen.

Henk Rikkers (65) uit Zelhem werd door de KNMV geëerd met het ‘Motorsporthart’, een onderscheiding die is bestemd voor iemand die zich belangeloos heeft ingezet voor de motorsport. Rikkers is een deskundige op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu en heeft als vrijwilliger zijn kennis vele jaren ten goede laten komen aan de motorsport.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws