Nieuws

Elektrische joint venture tussen Honda en Sony

Honda wil samen met Sony elektrische voertuigen gaan ontwikkelen en verkopen. Daarvoor wordt een nieuw bedrijf opgericht. Wat dat voor elektrische voertuigen van Honda zelf gaat betekenen, blijft even afwachten. 

Al in 2011 stond de Honda RCE op het podium tijdens de Tokyo Motor Show. Dat was destijds al een behoorlijk productierijp ogend concept met een meedragende middenmotor en een erg vlot lijnenspel. In 2022 vertrouwt Honda, net als de meeste grote spelers in de meeste segmenten, nog op verbrandingsmotoren. Om daar verandering in te brengen, hebben Honda Motors en Sony een joint venture opgericht, dat onder eigen naam elektrisch aangedreven voertuigen gaat ontwikkelen en verkopen. Beide concerns hebben omgerekend 75,4 miljoen dollar geïnvesteerd in ‘Sony Honda Mobility Inc.’.

Belangrijk binnen de context van het nieuwe bedrijf is het doel om zogenaamde high-value-added-voertuigen en de bijbehorende service aan te bieden. Dus niet alleen de elektrische motorfiets, maar ook de gehele structuur er achter. Dan kan het gaan om eigen laadsystemen zoals bij Tesla of accuwisselsystemen. Duidelijk is in ieder geval dat het samen wordt ontwikkeld, waarbij Honda tekent voor de voertuigen en Sony voor het platform met mobiliteitsaanbiedingen en services. Daarbij kunnen we ons dan lease, delen of onderhoud voorstellen. 

Het eerste voertuig van deze nog naamloze joint venture moet al in 2025 verkocht worden. Of het daarbij om een tweewieler of vierwieler gaat, is niet bekend. Maar: in april 2021 heeft Honda een koersplan voor elektrische voertuigen gepresenteerd, dat voor 2024 de eerste vier elektrische tweewielers van klein tot groot bekendmaakte. Of dat al samen met Sony zal zijn, is nog onbekend.   

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws