Nieuws

Elektrisch duo uit Italië

Het Italiaanse E-Racer Motorcycles heeft onlangs twee best wel aantrekkelijke elektrische motorfietsen gepresenteerd: de E-Racer Edge en de E-Racer Rugged. Een opvallend duo, waarvan de basis bij Zero vandaan komt!

In het geval van de café racer-achtige naked bike Edge betreft het een Zero SR/F, al moet je heel goed kijken wil je die er nog in herkennen. Het is de Italianen gelukt namelijk gelukt om met diverse nieuwe componenten een modern voorkomen met klassieke details te verenigen. De nieuwe kuipdelen, die zich volgens de fabrikant relatief makkelijk op de basis SR/F laten schroeven, ogen veel krachtiger en agressiever, een indruk die verstrekt wordt door de kleine led koplamp. Verder heeft de Edge in vergelijking met de SR/F andere remmen, nieuwe veercomponenten, een andere buddy en clip-ons van LSL. De elektromotor is ook in de Edge gewoon goed voor 110 pk, waarmee er een maximum snelheid van 200 km/uur in het vat zit. Wil je een beroep doen op de maximale actieradius van 259 kilometer, dan doe je er echter verstandig aan om er een meer bescheiden stadstempo op na te houden.
Alle onderdelen die niet van Zero komen, hebben de Italianen nu beschikbaar in een speciale ombouwkit, die zesduizend euro gaat kosten. Dan is dan exclusief de € 21.140,00 die de donormotor nieuw kost.

De tweede machine ken je wellicht al, de E-Racer Rugged werd namelijk al in 2018 op de Eicma gepresenteerd, zij het als prototype. Anders dan bij de Edge staat aan de basis van de Rugged de duidelijk meer betaalbare Zero FXS (€ 13.005,00). Meest opvallende is wellicht het aluminium frame met de grote gaten, een praktische feature volgens de fabrikant, want handig tijdens het transport. Verder kreeg de Rugged nog led-verlichting, noppenbanden, een USB-aansluiting onder het zadel en extreem resistente Line X lak.
De Zero elektromotor in de Rugged is goed voor maximaal 46 pk, als topsnelheid geeft E-Racer 137 km/uur aan. Binnen twee uur zou het accupakket overigens volledig opgeladen moeten zijn. Ook de Rugged kit, die net als de Edge vanaf voorjaar 2020 leverbaar wordt, gaat zesduizend euro kosten. Leuk duo toch wel!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws