Nieuws

Electric Superbike Twente komt met batterijwisselsysteem

Het studententeam Electric Superbike Twente onthulde onlangs het nieuwste ontwerp voor de vijfde elektrische racemotor van het team. Het team, bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, begon in september 2022 met het ontwerp van de volgende generatie elektrische racemotor. De grootste verandering in het nieuwe ontwerp is een batterijwisselsysteem.  

Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om het batterijpakket van 860 volt op een eenvoudige en snelle manier uit de motor te halen en te vervangen door een vol batterijpakket. De actieradius is hierdoor niet langer een beperkende factor in het elektrisch racen. 

De ontwikkeling van het batterijwisselsysteem zorgt voor veel aangepaste onderdelen aan de racemotor. In vorige generaties racemotoren zat de batterij altijd volledig in het frame, waardoor dit keer het frame grondig veranderde. De vorm, grootte en het vermogen van het batterijpakket zijn sterk aangepast. De nieuwe motor is in totaal een stuk lichter. De gewichtsvermindering is 35 kilo vergeleken met de vorige racemotor, die in totaal 220 kilo woog, wat de motor veel wendbaarder heeft gemaakt. 

Het doel van het team is om de vijfde racemotor te produceren in samenwerking met verschillende partners om het uiterste uit alle verschillende technieken te halen. De complete racemotor wordt in juli gepresenteerd. Het zevende team van Electric Superbike Twente maakt de motor dan raceklaar voor het raceseizoen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws