Nieuws

EICMA: TRIUMPH

Triumph heeft op de EICMA in Milaan drie nieuwe cruisers een Special Edition van de Tiger 800XC gelanceerd. De nieuwe Thunderbird Commander heeft een dikke 1699cc sterke paralleltwin, levert 94 pk en een dikke 155 Nm koppel bij een lage 3.550 toeren per minuut en hangt in een nieuw stalen buizenframe. Lekker cruisen of opschieten is dus geen probleem. Het gedrongen uiterlijk maakt indruk en dat doen ook de brede wielen en banden, de stoere vorkbeschermers, de oversized uitlaten, de hardchromen dubbele koplamphuizen en de flinke treeplanken. Het zadel is van dubbele polstering voorzien maar niet hoger geworden, waarbij een lendensteun een goede zit op lange afstanden moet garanderen. Het uiterlijk wordt gedomineerd door een mix van glanzend chroom en duister diepzwart, aangevuld met geborsteld metaal en een art-deco LED achterlicht boven de 200 millimeter brede achterband. Triumph’s eigen ABS is standaard. De 2014 Triumph Thunderbird Commander wordt leverbaar in de two-tonekleurstellingen Lava Red/Crimson Sunset en Phantom Black/Storm Grey. Een prijs is nog niet bekend.
De nieuwe Triumph 800XC Special Edition is direct te herkennen aan het opvallend rode frame en dashboard, wat mooi afsteekt tegen de vele zwarte details. Op het eerste gezicht lijken de kuipdelen ‘gewoon’ zwart, maar als het licht met de lak speelt, blijkt dat niet zo te zijn. Het ‘Volcanic Black’ schittert je namelijk tegemoet met rode highlights. De Special Edition van de Tiger XC gaat in Nederland € 11.940,- kosten en in België € 10.940,-.
Voor het komende modeljaar krijgt de Speedmaster met 865cc paralleltwin een aantal updates. Motorblok en de koelribben hebben andere details, het koplamphuis is nu zwart, evenals stuur, wielen, vering, airboxhuis, accubevestiging, spatbordbeugel, kettingwiel en de leidingen van de oliekoeler. Ook heeft de twin nieuwe uitlaatdempers. De Speedmaster zal verkrijgbaar zijn in de kleurstellingen Jet Black en Matt Graphite, voorzien van mat zwarte strepen en gaat in Nederland € 9.990,- kosten en in België € 8.790,-.
Ook bij de America zijn de details nog meer bijgeslepen, zoals op het blok en de koelvinnen goed te zien is. Een verchroomd koppelingsdeksel en kettingbeschermer benadrukken de klassieke cruiserlook, net zoals de nieuwe treeplanken met een groter rempedaal en hak/teen- schakeling. Ook de America heeft nieuwe uitlaatdempers. De America is er in een Cinder Red/Morello Red two-tone kleurstelling en is ook verkrijbaar in Phantom Black. De prijs is identiek aan die van de Speedmaster.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.