Nieuws

EICMA: Kawasaki-specials

Kawasaki heeft de afgelopen weken het echte nieuws al laten zien, maar toont op de EICMA naast die reeds aangekondigde 2016-modellen nog een aantal speciale uitvoeringen, plus als blikvanger de conceptmotor SC-02 ‘Soul Charger’ met compressor.

Meest opvallende van de speciale edities is de ZX-10R ‘Winter Edition’. Dit is een bijna geheel matzwarte uitvoering van de nieuwe ZX-10R, in de stijl van de racemotoren van het Kawasaki Racing Team zoals die tijdens de wintertesten zijn uitgevoerd. Kenmerkend is het witte KRT-sneeuwvlok-logo voorop, met in Japanse karakters het woord ‘fuyu’, dat winter betekent. De ZX-10R Winter Edition is verder standaard voorzien van een Akrapovic-einddemper.

Opmerkelijk is ook de ZZR1400 ‘Performance Sport’, een sportievere uitvoering van de supersnelle sporttoerder. Deze heeft twee speciale Akrapovic-uitlaatdempers, Brembo Monobloc M50-remklauwen (zoals op de Ninja H2R) en een Öhlins TTX-achterschokdemper.

Verder zijn er speciale ‘Sugomi’-uitvoeringen van de Z800 en de Z1000, in een rood met zwart kleurschema, geaccentueerd door rood geanodiseerde details. Ook deze Z800 en Z1000 Sugomi zijn standaard voorzien van een Akrapovic-demper.

Van totaal ander kaliber is de J125 scooter, zeg maar een lichtere versie van de J300. Geschikt voor A1-rijbewijs, voorzien van ABS, verlichting in de bagageruimte en een 12V-stopcontact voor bijvoorbeeld opladen van je telefoon of tablet.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.