Nieuws

EICMA: BMW R nineT Scrambler

Ook BMW haakt in op de scrambler-trend: op de EICMA is de R nineT Scrambler (lekker duidelijk nietwaar) te zien, een minimalistische en ruige variant op de toch al stoere R nineT. De machine met het ‘klassieke’ luchtgekoelde boxerblok dus, duidelijk te herkennen aan de uitlaatbochten aan de voorkant.

Zoals het hoort bij een scrambler heeft ook deze BMW twee hooggeplaatste uitlaatdempers aan één kant. Voorspelbaar misschien, maar wel gaaf. Net als de gewone R nineT heeft de Scambler uiteraard een telescoopvoorvork. Past in het plaatje en geeft je meer gevoel dan een Telelever. Achter zit wel de gebruikelijke Paralever-vering met monoschokdemper. De veerwegen zijn niet wezenlijk langer dan normaal, met 125 mm voor en 140 mm achter. Ook passend in het plaatje is het grote 19-inch-voorwiel, met 120/70-19 band; achter is een brede 170/60-17 te vinden. Overigens geen draadspaakwielen, maar gietwielen. Er zijn echter diverse opties en mogelijkheden om de machine aan je smaak aan te passen, zoals een demontabel passagiers-achterframe, maar ook andere wielen; we verwachten draadspaakwielen.

De 1.170cc-twin levert een stevige 110 pk bij 7.750 toeren en maximaal 116 Nm bij 6.000 toeren. Passend bij dit prestatieniveau zijn er forse 320mm-remschijven voor en een 265mm-schijf achter gemonteerd.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.