Nieuws

Effe een pasje pakken Italië, op de 5e plaats PASSO del MANGHEN

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

op de 5e plaats PASSO del MANGHEN

Lengte: 23,5 kilometer * Hoogte: 2.042 meter * Geopend van: begin mei tot eind oktober * Maximaal stijgingspercentage: 12 % * Bijzonderheden: erg smalle wegen, vaak extreem krappe bochten, een pas om rustig over heen te boemelen.

Unterwegs_Alpenpass_Italien_180.jpg.1696610

‘De Sprookjesachtige’, zo zou je de 2.042 meter hoge Passo di Manghen kunnen noemen. Vanaf Castello Molina slingert hij zich over heel smalle straatjes in talloze kronkels door het dichte naaldwoud omhoog. De dan weer heel open omgeving op de pashoogte lijkt nog het meest op het landschap van een modelspoorbaan. Een mooi restaurant, houtsnijderijen, een meertje en veel, heel veel motorfietsen. De weg omlaag naar Roncello is als een droom zo mooi. Het weggetje daalt in ruime slingerbochten naar een soort sprookjesbos. De omgeving ziet er iedere honderd meter anders uit. Drassige veengronden, korstmossen, bizarre rotsen; het komt allemaal voorbij. En overal mooie plekken om te stoppen, waar je kunt genieten van prachtige vergezichten. Het ziet er betoverend en onwerkelijk uit, maar staat in mooi contrast met het meer schrale landschap van de Hoge Alpen. De Manghen lijkt eindeloos en blijft afwisselend. Je blijft je er verbazen.

manghen1

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.