Nieuws

EFFE EEN PASJE PAKKEN ITALIË, OP DE 3E PLAATS PASSO DI GAVIA

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

Op de 3e plaats: PASSO DI GAVIA

Lengte: 42 kilometer * Hoogte: 2.652 meter * Geopend van: juni tot oktober * Maximaal stijgingspercentage: 16% * Bijzonderheden: gedeeltelijk steenslag op de weg, tunnels, extreem fraai Alpenlandschap, rijtechnisch veeleisende rit

Unterwegs_Alpenpass_Italien_110.jpg.1696614

De haarspeldbochten op de zuidflank hebben al menig laaglander zenuwachtig gemaakt en vragen om een geoefende motorrijder. Ze zijn vaak onoverzichtelijk en hebben geen vangrails. Maar ervaren motorrijders kunnen er bochten pakken in de meest zuivere vorm. Tot op de pashoogte zijn er prachtige vergezichten, wilde rotslandschappen, de steeds verrassend grote ‘Murmeltiere’ en een lange, donkere tunnel. Dat geeft, meer dan bij de andere passen, de indruk echt deel uit te maken van de vervreemdende hoogalpiene wereld. Vanaf de pas is het uitzicht letterlijk bovenaards. Waar je ook kijkt: het uitzicht bezorgt je kippenvel. Op de afdaling naar Bormio ligt er gedeeltelijk steenslag op de weg. Daarna volgen met rotsen bezaaide weilanden en bossen. Deze pas wordt ten opzichte van bijvoorbeeld de veel bekendere Stelvio ondergewaardeerd, want hij is feitelijk mooier. Onze tip: laat de drukke Stelvio voor wat ‘ie is en steek je tijd in de Passo di Gavia. Dan krijg je een rustige, maar onvergetelijk ervaring voorgeschoteld.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws