Nieuws

EFFE EEN PASJE PAKKEN ITALIË, OP DE 3E PLAATS PASSO DI GAVIA

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

Op de 3e plaats: PASSO DI GAVIA

Lengte: 42 kilometer * Hoogte: 2.652 meter * Geopend van: juni tot oktober * Maximaal stijgingspercentage: 16% * Bijzonderheden: gedeeltelijk steenslag op de weg, tunnels, extreem fraai Alpenlandschap, rijtechnisch veeleisende rit

Unterwegs_Alpenpass_Italien_110.jpg.1696614

De haarspeldbochten op de zuidflank hebben al menig laaglander zenuwachtig gemaakt en vragen om een geoefende motorrijder. Ze zijn vaak onoverzichtelijk en hebben geen vangrails. Maar ervaren motorrijders kunnen er bochten pakken in de meest zuivere vorm. Tot op de pashoogte zijn er prachtige vergezichten, wilde rotslandschappen, de steeds verrassend grote ‘Murmeltiere’ en een lange, donkere tunnel. Dat geeft, meer dan bij de andere passen, de indruk echt deel uit te maken van de vervreemdende hoogalpiene wereld. Vanaf de pas is het uitzicht letterlijk bovenaards. Waar je ook kijkt: het uitzicht bezorgt je kippenvel. Op de afdaling naar Bormio ligt er gedeeltelijk steenslag op de weg. Daarna volgen met rotsen bezaaide weilanden en bossen. Deze pas wordt ten opzichte van bijvoorbeeld de veel bekendere Stelvio ondergewaardeerd, want hij is feitelijk mooier. Onze tip: laat de drukke Stelvio voor wat ‘ie is en steek je tijd in de Passo di Gavia. Dan krijg je een rustige, maar onvergetelijk ervaring voorgeschoteld.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.