Nieuws

EFFE EEN PASJE PAKKEN ITALIË, OP DE 1E PLAATS de PASSO DI GIAU

Italië; La bella vita, zon overgoten, geweldig landschap, fantastisch eten en een warme gastvrije en gepassioneerde bevolking. Maar wij komen voor de wegen! We hebben een top 5 van Italiaanse bergwegen voor je geselecteerd.

Op de 1e plaats: PASSO DI GIAU

*Lengte: 26 kilometer * Hoogte: 2.233 meter * Geopend van: april tot oktober * Maximaal stijgingspercentage: 14% * Bijzonderheden: een heerlijk bochtig traject door de hoge Alpen, grandioze vergezichten rondom.

Unterwegs_Alpenpass_Italien_040.jpg.1696594

De haarspeldbochten op de zuidflank zijn fabelachtig. Wie vanaf Selva di Camora omhoog blaast over de 29 Tornanti (dat is Italiaans voor haarspeldbocht) van de Giau vergeet die rit nooit meer. Deze route staat garant voor maximale stuurpret door krappe- en wijde bochten op een overzichtelijk traject, waar je vloeiend de ideale lijnen kunt rijden. Het asfalt is niet perfect, maar biedt voldoende grip. Des te hoger je komt, des te spectaculairder de vergezichten worden. Een tussenstop om van dit alles ook even te genieten is wat dat betreft dan ook absoluut aan te bevelen.

Op de pas vind je een restaurant met een fenomenaal 360º uitzicht over de Dolomieten. De rit naar Cortina d’Empezzo is minder overweldigend, maar spannend genoeg door de overstekende koeien. De haarspelden liggen er ook minder vloeiend bij. Onze tip: wie echt een snelle pas wil pakken, moet absoluut ten zuidoosten van Selva di Cadore de Paso Staulanza pakken. Dat is een als pas vermomde racebaan met weinig verkeer en veel bochten met goed asfalt. Veel stuurplezier!

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.