Nieuws

Eerste twee races MotoGP afgelast vanwege Corona-virus

Doordat Qatar reisrestricties heeft opgelegd voor gasten uit Italië, hebben de FIM, IRTA en Dorna besloten de openingsrace van de MotoGP in dat land, af te gelasten. Ook Thailand heeft bekendgemaakt dat de daaropvolgende race, die op 22 maart verreden zou worden, geen doorgang kan vinden.

Ook de races in Amerika en Argentinië zijn onzeker, aldus ingewijden. Als ook deze races afgelast worden, betekent het dat de eerste race van dit seizoen pas op 3 mei in Spanje verreden zal worden.

Voor de Moto2 en Moto3 ligt dat anders. Omdat deze teams voor de hun voorjaarstest al aanwezig waren in Qatar, kunnen zij de traditionele openingsrace in dat land wel rijden. Wat de impact van het Corona-virus op het WorldSBK is, is nog niet duidelijk. De tweede race in dit kampioenschap staat gepland voor 15 maart in Qatar. Het ligt dus in lijn der verwachting dat ook deze race afgelast zal worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.