Nieuws

Eerste TFC wordt gelimiteerde en luxe uitvoering van Triumph Thruxton R

Triumph gaat haar Thruxton-familie met een sportief topmodel aanvullen. Deze Thruxton R TFC wordt sterker, lichter en komt begin 2019 al op de markt. Het is de eerste machine van de Britten die wordt uitgebracht onder het nieuwe, exclusieve Triumph Factory Custom (TFC) label.

Onder dit label gaat de motorbouwer af fabriek geleverde speciale, gelimiteerde edities van bestaande modellen leveren. Voor de Thruxton R TFC houdt dat onder meer in dat de motorfiets wordt uitgerust met volledig instelbare Öhlins veerelementen, Brembo radiale hoofdremcilinder en een instelbaar remhendel, Metzeler Racetec RR banden en titanium Vance & Hines uitlaatdempers met carbon eindkappen.

Daarnaast wordt de klassieke racer voorzien van een carbon stuurkuip, voorspatbord, duozit-cover en hielbeschermers. Op de gefreesde kroonplaat is een genummerd TFC-plakkaat geplaatst. Van de Thruxton R TFC worden namelijk slechts 750 exemplaren gebouwd. Het directe resultaat van alle inspanningen is onder meer een lager gewicht en betere prestaties ten opzichte van de reguliere Thruxton. Zo heeft de speciale editie 10 pk en 5 Nm meer.
Ook de elektronica is aangepast voor de TFC. Zo zijn er drie speciale rijmodi ontwikkeld die uniek zijn voor de Thruxton TFC. Daarnaast is de twin rondom voorzien van LED-verlichting en ontbreekt ook een startonderbreker niet aan de standaarduitrusting. De hiervoor benodigde transponder is trouwens verwerkt in een sleutel met gouden badge.

Om de machine nog iets exclusiever te maken, wordt de Thruxton R TFC in een speciale zwarte lak gespoten met goudkleurige details. Het lederen zadel is op zijn beurt voorzien van gestikte details. Iedereen die een Thruxton R TFC koopt, ontvangt tevens een op maat gemaakt TFC-afleverpakket dat uniek is voor hun motorfiets. Zo zit er onder meer een genummerde brief ondertekend door Triumph’s CEO Nick Bloor, een gespecialiseerd boek en een Thruxton TFC-afdekhoes bij. Veel persoonlijker wordt het niet!

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.