Nieuws

Eerste indruk Indian Sport Chief

Indian heeft lef. De Amerikaanse motorfietsfabrikant kwalificeert een 311 kilo zware luchtgekoelde custom met stoterstangenblok doodleuk als Sport. Een eerste test leert hoeveel sport er in de Sport Chief zit.

Om de gewone Chief in een Sport Chief om te toveren, monteert Indian betere vering en remmen. Achter voegen Fox schokdempers 25 millimeter veerweg en tonnen extra comfort toe. Vooraan huist een KYB upsidedown-vork. De remmen komen van Brembo. Stuurrisers, mid-controls en dat kekke kuipje ronden de sportieve metamorfose af.

indian sport chief group 0003

Foto: Indian

Trek een corpulent type een trainingspak een en je hebt nog niet direct een topsporter. Is het van de zotte dat je een 90 pk en 311 kilo zware motorfiets het stempeltje ‘Sport’ opdrukt? Het antwoord is: ja natuurlijk. Dit ding heet simpelweg sport zodat motorrijders op de thuismarkt weten dat er iets sportievere componenten op de motor zitten. Aanduidingen met veel RRRRR’en werken blijkbaar niet in de States. Maar door die sportieve spulletjes overstijgt deze Sport Chief wel zijn familieleden.

641b5aae064d0

Foto: Indian

Er is wel iets vreemds aan de Sport Chief. Bij sport denk je aan pijnlijke polsen, geplooide knieën en meer fysiek ongemak. Een cruiser is meestal ook goed voor wat ongemak, maar de Sport Chief is de meest comfortabele cruiser waarop ik ooit zat. Door de relatief ver naar achter geplaatste voetsteunen zit je ‘normaal’ op deze motorfiets. Het stuur valt ook precies in je handen. De bediening van alle knoppen is perfect voor elkaar.

641b61cdaa758

Foto: Indian

Of de Sport Chief ook op krappe kronkelwegen een sportief type is lees je in Motoplus nummer 7. We hebben dit corpulent opperhoofd in trainingspak in ieder geval goed de sporen gegeven.

Wil je nu al alle specificaties weten en waar de motorfiets te koop is? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws