Nieuws

Eerste indruk: CFMoto 450MT

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt alle soorten wegdek te verteren en is ronduit betaalbaar.

Bovenstaande tekst geeft het al prijs; met deze 450MT heeft CFMoto een potentiële topper in huis. Kijk eens naar dat prijskaartje waarop € 7.799,- staat. Na dit oer-Hollandse prijskaartje-staren, kijken we naar het volgende pluspunt: het uiterlijk. Dankzij de Spaanse huisontwerper staat er een heerlijke en begeerlijke motorfiets.

CFMoto heeft de zitpositie goed voor elkaar. Het brede stuur staat goed voor staande en de zittende positie. De voetsteunen staan al net zo logisch gepositioneerd en voor offroad-trajecten zijn de rubbers te verwijderen. Alles maakt een solide en robuuste indruk en doet in niets denken aan blikken speelgoed. Hetzelfde geldt voor de afwerking van de motorfiets.

cfmoto 450mt opener 1

Foto: CFMoto

Door zijn gemakkelijke rijgedrag en zijn capaciteiten om ook daadwerkelijk offroad te gaan, brengt de 450MT avontuur in beeld. Offroad komen enkele goede eigenschappen samen. Dat begint bij de wielmaten, het redelijke gewicht en de logische ergonomie. De 450MT beschikt met 200 millimeter voor- en achteraan over flinke veerwegen. Wie op een Chinese motorfiets van geen acht mille veredelde fietspompen verwacht, heeft het mis.

cfmoto 450mt 2

Foto: CFMoto

Het blok voelt en klinkt zwaarder dan je op basis van de cilinderinhoud verwacht. De soepele tweecilinder neemt al van onderaf mooi op. Hoe de motorfiets het doet op lange stukken snelweg gaan we later uitvinden want de het gereden testcircuit was grotendeels offroad. Verwacht geen asfalt verschroeiend beest, maar met 44 pk en 44 Nm is dat overbodig om te zeggen. Toch is het opvallend hoe leuk die paar paardenkrachten zijn en hoe goed je ze kunt gebruiken.

Nieuwsgierig naar de stuurkwaliteiten, het weggedrag, mogelijke minpuntjes, het avontuurlijke testparcours op de Filipijnen en alle verdere ins- en outs? Koop dan nummer 8 van Motoplus 2024. Dat nummer verschijnt op vrijdag 12 april. Sta je te popelen om direct acht mille om te ruilen voor jouw eigen 450MT? Dan vind je hier een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws