Nieuws

Eerste beeld BMW S1000RR

De expansiedrift van BMW lijkt momenteel geen grenzen te kennen. Er worden aan de lopende band nieuwe modellen gelanceerd en in 2012 moeten liefst 150.000 nieuwe BMW’s hun weg naar de klant vinden. Om dat te bewerkstelligen namen de Duitsers onder andere het afgelopen jaar Husqvarna over en gaan ze nieuwe markten verkennen. De grootste uitdaging wat dat laatste betreft is uiteraard het hypersportieve segment van de 1000 cc viercilinders, al jaren het exclusieve domein van de Japanse fabrikanten. Daar wil het ambitieuze BMW verandering in brengen en wel met deze S 1000 RR, waarvan de Duitsers nu de eerste officiële foto’s hebben gepubliceerd en waarmee ze volgend jaar gaan deelnemen aan het WK Superbike.
Veel laat BMW nog niet los over de specificaties van deze superbike, die compleet in de fabriek in Berlijn gebouwd gaat worden, maar verwacht mag worden dat die minstens van hetzelfde niveau zijn als die van de Japanners. De machine krijgt in ieder geval geen Duo-Lever voorvering, maar zal in de beste BMW tradities wel een aantal speciale kenmerken hebben. Met name de cilinderkop belooft volgens BMW bijzonder te worden. Ook krijgt de S 1000 RR traction control.
In overeenstemming met de homologatiereglementen van het WK Superbike bouwen de Duitsers voor eind 2009 duizend productiemodellen van de nieuwe superbike.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.