Nieuws

Eerste Adventure Challenge Nederland

Ben je dol op uitdagingen, offroad rijden, competitie, een goedgevulde prijzenpot en dikke allroads (vanaf 600 cc of 154 kg), dan is de Adventure Challenge iets voor jou. Blokkeer alvast zondag 9 april in je agenda.

De organisatoren van de Adventure Challenge hebben grootse plannen. Ze gaan een dag neerzetten die uit zijn voegen barst van offroad-oefeningen die de capaciteiten van de deelnemers en hun motoren testen. Maak jij de minste fouten? Dan ga jij er misschien wel met de winst vandoor, maar meedoen voor de gezelligheid en de ervaring mag ook.

Plaats van handeling is Actionplanet in recreatiegebied Spaarnwoude. Het terrein ligt ingeklemd tussen Haarlem en Amsterdam, maar het beschikt toch over flink wat hoogteverschil en uitdagende paadjes. De organisatie houdt nog een paar kaarten tegen de borst, maar oefeningen met klinkende namen als: Hillclimb, Sanddrift, Obstacle course en Ringmaster verraden al wel iets van de inhoud van het programma. Heb je nog niet zoveel ervaring? De organisatie biedt altijd de keus tussen een hardcore of chicken route.

Het evenement is bedoeld voor elk type allroad-rijd(st)er en allroad-motor. De challenge is nadrukkelijk niet bedoeld voor lichte enduro-fietsen vandaar dat een motorfiets minimaal 600 cc cilinderinhoud moet hebben of minimaal 154 kilo weegt. Noppenbanden of grove allroad-banden zijn aan te raden voor deze dag.

Voor de tien beste deelnemers zijn er prijzen beschikbaar. In het prijzenpotje zitten onder meer: een compleet verzorgde allroad-reis in de Pyreneeën, Jekill & Hyde uitlaatsysteem, REV’IT! jas, allroadhelm, setje Motoz banden, twee overnachtingen in het motorwalhalla van Duitsland, cadeaubonnen van Rally-Motor en MR Motoren.

Kijk hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws