Nieuws

Een tip voor de herfstvakantie: Haute Normandie

Haute Normandie ligt ter hoogte van Le Havre, zo’n 500 km van hier. Daar ben je zo en dat loont. Het gebied heeft de heerlijkste -rustige – wegen en de ‘graanschuur van Frankrijk’ combineert alle landschappelijke voordelen van Duitsland (veel vakwerk huizen en een on Frans opgeruimde omgeving) met een door bossen en glooiingen onderbroken weidsheid plus een forse scheut van het gevoel dat je doorgaans aan de andere kant van het Kanaal treft.

Natuurlijk is een dag adrenaline toppen op de Alpenpassen erg leuk, maar een dag heerlijk sturen over van alles tussen mooi strakke secundaire wegen tot en met maar voorzichtig van asfalt voorziene weggetjes en binnendoortjes? Dat is ontspanning ten top. En het kost je beduidend minder rubber en remblokken.

Overnachtingsplekken zijn er voldoende en ze zijn betaalbaar. Wij vonden onderdak bij Claire en Florian Caillot, 2 Rue des Ormes, 27370 Amfreville La Campagne. En dat is een gehucht in een spinnenweb van de leukste wegen dat op ware grootte op de kaart staat. Claire spreekt ook Engels, verzorgt een prima ontbijt en onze kamer had een douche die we zo mee zouden willen nemen.

Claires gasten krijgen daarbij een tegoedbon voor een gratis apératif bij ‘Le Table de Tom’ (46 Avenue de la Libération, 27110 Le Neubourg, +33 2 32 24 14)  in het ongeveer 10 km verder op liggende Le Neubourg. Als je kijkt wat een lamsvlees je daar opgediend krijgt, dan kun je niet anders dan aannemen dat de kok een echte dierenliefhebber is. De markt in Le Neubourg is ook een aanrader. Dan zie je meteen waar de kok van daarnet zijn vlees haalt. 

Claire is voor het eerste contact te bereiken onder saintaubindesfresnes@gmail.com. En als je voor tot een mannetje of tien een helemaal eigen baas in een  heel huis wilt zijn, dan kan Claire dat regelen via haar ouders. Je komt dan terecht in een oude pastorie, pal naast de begraafplaats…

En mocht je je er willen vestigen: we spraken met de uitbater van de kamerverhuurder annex brocante winkelier van Chambes d’hotes Au Vieux Cadran, en die wil van zijn hele hebben en houden af. Dan kom je in Harcourt te wonen . Mail maar naar auvieuxcadran@orange.fr

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws