Nieuws

Een tijdreis naar Groningen

Via een kennis kregen we hier een oud motorjack. Er was een stiknaad los en het leer was erg droog. Maar het jack was nog in een prima conditie. En helemaal ‘Vintage’, cool!

In de voering zat een label genaaid: ‘Zaal’s kleding magazijn, Groningen’.

We besloten eens te Googlen… En vonden Zaal Leatherwear in Groningen. Op dit moment staat Bertil Zaal aan het roer van het nu al 68 jaar bestaande bedrijf.

Sinds 1947 is Zaal Leatherwear gevestigd in Groningen . Kort na de tweede wereld oorlog had de klant voornamelijk oog voor praktische kleding. De modellen waren over het algemeen nogal strak, en het leer ontzettend dik. Een lange leren jas kon je zelfs bijna rechtop op de grond zetten.

Als klant had je toen maar liefst keus uit drie modellen lederen jassen in wel drie verschillende kleuren. De klant liet de maat opnemen en haalde zijn jas veertien dagen later op.

Sindsdien is er ontzettend veel veranderd. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig zijn technieken ontwikkeld waardoor het leer dunner gemaakt kon worden en daarmee het draagcomfort enorm toenam. De verbeterde verfprocédé’s maakten het mogelijk leer in iedere gewenste kleur te krijgen.

Nog steeds is  zaalleatherwear@home.nl een speciaalzaak die zich onderscheidt door haar advies en service. Ook kunt u er nog altijd terecht voor reparatie- en veranderwerk.

Het jack is gewoon thuis opnieuw gestikt en in het vet gezet. En het heeft een nieuw baasje met de correcte nostalgische inslag gevonden: een klassiekerrijder.

 

Mooi toch?

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.