Nieuws

Een slim helmslot

De Single Helmet Safety Lock  is een uniek helmslot dat, net als de kinband, de buitenschaal gebruikt om er in verankerd te worden.

De SHSL bestaat uit enerzijds het eigenlijke slot met een staalkabel met een diameter van 8 mm en anderzijds een speciaal ontworpen helmplug. Daarnaast is een speciale waterdichte helmhoes verkrijgbaar.

Maddezigner adviseert (en monteert) de helmplug uitsluitend aan de onderzijde (tegen de helmrand aan) in het midden aan de achterzijde van de helm. Deze plek is gekozen, omdat juist deze plek nagenoeg geen effect op de windruis van de helm heeft en het meest voor het vastmaken van de helm aan de motorfiets geschikt is. De helm wordt aan de motorfiets bevestigd door de staalkabel door een vast en omsloten deel van de motorfiets (bijv. het stuur, het frame, de velg) te steken en daarna het slot in de helmlug te steken. Sleutel omdraaien en de helm is gezekerd aan de motorfiets. Eenvoudiger, mooier en beter bestaat niet.

De productie gaat op basis van opdrachten en begint als er 500 orders binnen zijn.Als dat getal niet gehaald wordt wordt de aankoopsom terug gestort. Listig toch? In RVS kost het spul 45, – euro, in Ral zwart 48,- Een regenhoes kost 7 euro.


www.maddezigner.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws