Nieuws

Een nieuwe scoot!

Een Superstijlvolle nieuwe stadsscooter: de Honda SH Mode 125
Honda presenteert in navolging van het succesvolle 2013-model van de SH125i, een geheel nieuw model stadsscooter: de superstijlvolle Honda SH Mode 125. De SH Mode 125 is niet alleen een enorm trendy verschijning, maar biedt ook alles wat van een hippe stadscooter verwacht mag worden: zuinigheid en veiligheid, kracht en wendbaarheid.

Belangrijkste kenmerken van de SH Mode 125 zijn de lage zithoogte en het lage gewicht, het 16-inch voorwiel, de opbergruimte die plaats biedt aan een integraalhelm, Combined Braking System (CBS) en de ultra zuinige 125cc viertaktmotor met stop/startsysteem. De SH Mode 125 komt in 2014 op de markt in drie kleuren: Fabulous Pink, Pearl Jasmine White en Poseidon Black Metallic.

Motorblok: kracht en lage verbruikskosten

De SH Mode 125, compact van afmetingen en met een rijklaargewicht van slechts 116 kg, is voorzien van een 125cc viertaktmotor met PGM-FI brandstofinjectie. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe stadsscooter heeft Honda het 1-cilindermotorblok van de SH125i op diverse manieren aangepast en verfijnd. Dit om wrijving te verminderen en zodoende tegelijkertijd zuinigheid en kracht te vergroten. Met een benzineverbruik van 1 liter op 50 kilometer het de SH Mode 125 een bereik tot 275 kilometer op één tank.

De motor heeft een vermogen van 8.4kW @ 8,500 tpm en een koppel van 12Nm @ 5,000 tpm. Het aanwezige stop/startsysteem, dat met een knop op het dashboard eenvoudig in en uit te schakelen is, draagt bij aan een nog zuiniger verbruik. Een andere opmerkelijke verbetering is de aanzienlijke geluidsreductie, voor zowel de bestuurder zelf als voor de omgeving, door gebruik van glaswol in de geluidsdemper.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws