Nieuws

Een nieuwe Honda!

Nieuwe Honda funbike met een attitude

Premiere op de salon van Brussel

Honda voegt een nieuwe motorfiets, de Honda MSX125 (Mini Street X-treme 125) toe aan de line-up van 2013. Deze 125cc funbike wordt gepresenteerd op de Salon van Brussel. Deels minibike, deels motorfiets, is de MSX125 een opvallende verschijning, die met brutaal brede banden, een betrouwbare eencilindermotor met vier versnellingen en zijn enorme funfactor wereldwijd een nieuwe generatie jonge motorrijders zal aanspreken.

De lichte, compacte MSX125, geschikt voor jongeren boven de 18 die in het bezit zijn van het nieuwe A1 rijbewijs, kan gezien worden als de opvolger van Honda’s schakelbrommers Monkey, Dax en Ape, die vanaf de jaren zestig zo populair waren.

Looks

De MSX125 is een opvallende verschijning. 12inch wielen met brede banden, een dikke uitlaat en een stoer metalen frame. De MSX125 is klein en wendbaar, maar heeft dankzij een aantal onderdelen in standaard motorfietsformaat de looks van een volwassen motorfiets. De funbike, vooral gericht op jonge rijders, is verkrijgbaar in de vier kleuren : Asteroid Black Metallic, Pearl Himalayas White, Pearl Queen Bee Yellow, Pearl Valentine Red.

Techniek

Onder het brutale uiterlijk van de MSX125 gaat de betrouwbare en geavanceerde techniek van Honda schuil. De luchtgekoelde 125cc eencilindermotor met PGM-FI brandstofinjectie is afkomstig uit de succesvolle Wave 125i, die bekend staat om zijn brandstofefficiëntie, soepele vermogensafgifte en betrouwbaarheid. Interne wrijving is bij het motorblok van MSX125 nog verder verminderd, met een nog zuiniger verbruik als resultaat. De handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen is soepel en levendig en staat ook langzaam rijden in een hogere versnelling toe, waarmee de MSX125 bij uitstek geschikt is voor rijden in een stad. Het blok levert maximaal 7,2 kw (9,8 PK), waarmee de MSX125 binnen de grenzen van het A1-rijbewijs blijft, en een maximum koppel van 10,9 Nm bij 5500 tpm.


De MSX125 is van 11 t/m 20 januari te zien op de Salon van Brussel en vanaf 21 tot 24 februari op de Motorbeurs in Utrecht. Hij is vanaf het voorjaar in Nederland leverbaar.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws