Nieuws

Een mooi einde

Het weer is echt drastisch in de war. En telkens is er toch weer een weekend waar van je denkt: “Ik trek hem toch weer ff uit de schuur”.

Afgelopen weekend was dat misschien de laatste keer voor de Echte Winter. Maar mocht het komend weekend nog droog zijn. Mocht je je dan nog dapper voelen…

Wat wij deden:
Vroeg opstaan.
Stevig ontbijten
Warm aankleden
Opstappen, aftanken en gaan…

Over Arnhem de grens over het grotendeels onbeperkte Duitsland in. We knalden met de oren plat in de nek en zo hard als het ging over Oberhausen richting Dortmund en dan nog ff door, naar de Thermen van Bad Sassendorf. Denk: warme zoutwaterbronnen in een kuuroord-achtige omgeving.

Het zoute water in het buitenbad is daar en graag of 28. Voor 15 e per hele dag kun je daar in je zwembroek, of in het ‘Sauna Landschaft’ in je blote bast weer helemaal op temperatuur komen na je recordrit over de Autobahn. Alhoewel de adrenaline je daar ook aardig warm kan hebben gehouden.

In de Thermen kun je lekker, en voor weinig geld, eten en je er tevreden over verbazen dat er in zo’n Duitse sauna bijna geen gepierceden, dubbel getatoueerder en zonnebankbruin gebakken gephotoshopten schaamhaarlozen rondlopen.

‘S Avonds pak je dan een kamer in het Martitim Hotel in het kuuroordpark en daar hoef je voor het eten de deur ook niet meer uit. want bij het buffet eet je je helemaal blij klem voor iets van 25 e, doe er een handvol drankjes bij en doezel dan tevreden je mandje in terwijl je je verbaasd waarom de Duitse Horeca prijzen half zo hoog zijn als die bij ons.

De volgende ochtend geniet je van een koninklijk ontbijt. Om dat te laten zakken doe je nog even een rondje door het oude centrum waar de Kerstmarktstalletjes vertederend zijn…

Dan hijs je je weer in je spullen, tankt je motor af , en binnen een paar minuten ben je weer 200 km verder, weer thuis.

En dan neem je een hete douche en een borrel om te proosten op je eigen dapperheid!

Vanaf Arnhem waren dat 200 heel snelle kilometers

www.solethermebadsassendorf.de

www.maritim.de

en als dat vol is kun je naar Hanzestad Soest, naar
www.hotelamwall.de

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.