Nieuws

Een gewaarschuwd mens…

Over mooi weer hebben we de laatste dagen maar weinig te klagen. Zelden zo’n warme en mooie nazomer gehad als dit jaar en daarin lijkt in ieder geval de komende dagen weinig tot geen  verandering in te komen. Zon, temperaturen tot net over de twintig graden en geen regen: betere omstandigheden om er met de motor op uit te trekken zijn er niet. Wees daarbij alleen wel een klein beetje op je hoede.

In de landelijke provincies is de oogstcampagne van met name maïs inmiddels namelijk volop van start gegaan. De komende maanden zetten boeren en loonbedrijven alle zeilen bij om tijdig al hun gewassen (maïs, aardappelen, fruit, bieten en tal van andere groente- en fruitsoorten) van het land te krijgen. En dat heeft natuurlijk zo zijn weerslag op het wegdek, dat met name bij uitritten vervuild raakt met zand en modder. Zeker in de gebieden met kleigrond is het extra opletten geblazen, water en klei veranderen zelfs het mooiste wegdek immers in een spekgladde ijsbaan.
Bovendien is het ook raadzaam om een klein beetje op je tempo te letten op de lommerrijke landelijke wegen. Erg hard rijden de tractoren niet en ook nemen de combinaties, die volgeladen soms tot dik over de veertig ton wegen, behoorlijk wat ruimte in op de vaak smalle landwegen. Kom je wat enthousiast de bocht om zeilen en word je ineens met zo’n mastodont geconfronteerd, dan is het alle zeilen bijzetten geblazen.

Geniet dus volop van je motor tijdens deze laatste mooie maanden van het jaar, maar let wel een beetje op!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws