Nieuws

Een en al nostalgie bij RB Motoren op TWEEDE Pinksterdag.

TWEEDE Pinksterdag vanaf 10.00 uur  is het een en al nostalgie bij RB Motoren in De Bilt. In de motorwereld wordt de vormgeving uit vervlogen tijden van stal gehaald om met de mogelijkheden van nu er iets nieuws en moois van te maken. Yamaha is een van de fabrikanten die dit spoor is opgegaan en hoe! Een team van retro-liefhebbers en ontwerpers, zoals Shinya Kimura en Roland Sands, zijn met bestaande machines aan de gang gegaan en verbouwden deze tot de zogenaamde Yamaha Yard-Built serie. Vanuit deze machines is een niet te versmaden retro-lijn ontstaan.

Deze dag staan de XSR700, de XSR900, XV950R en de XV950 Racer op een rij als vertegenwoordigers van een nieuwe orde die door Yamaha wordt aangeduid met ‘Faster Sons’! Ook helmfabrikant Shoei en de Nederlandse motorkledingfabrikant REV’IT! is deze beweging in motorland niet ontgaan. Helmfabrikant Shoei antwoordde hierop met een wel heel leuk ‘potje’, de J.O met klassieke en nog steeds de veiligste D-sluiting. Een klassieke helm met ingebouwd vizier!

REV’IT! laat zich inspireren door motorkleding uit vervlogen tijden en ontwierp een fantastische vintage-lijn met lederen jacks, spijkerbroeken en veterschoenen! Bij RB Motoren is de afgelopen periode een geheel nieuwe presentatie van de REV’IT! motorkleding gebouwd, een lust voor het oog.

Dit alles is op Tweede Pinksterdag te zien bij RB Motoren, die, om de sfeer nog eens lekker aan te dikken, een bonte verzameling klassiekers heeft opgetrommeld, waarmee de showroom en het voorterrein zo ingericht worden dat je denkt dat je op de ‘Yard’ zelf bent aangekomen.

Kortom, een dag die een rechtgeaarde motorliefhebber niet mag missen. Oh ja, de fameuze RB-hamburgers zullen ook deze dag weer te koop zijn. Want van buitenspelen krijg je honger! Nietwaar…?

Neem je retro-bike, café racer, klassieker of exoot mee, om nog meer sfeer te geven aan de RB Motoren Retro-dag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws