Nieuws

Een BMW XXXL

Want toen we op de Utrechtse motorbeurs tegen deze Dingest aanliepen, moesten we toch even gaan zitten. Maar raad eens wat? Er zit een meesterplan achter!

‘Waarom kun je eigenlijk maar twee personen vervoeren op een motor?’, vroegen Dick Erinkveld van Solidrocks, Jack van Dijk van Plavercon en TU/e-hoogleraar Arno Pronk zich vier jaar geleden af. Het resultaat is deze verlengde BMW K1100, die ook nog eens op lpg rijdt. De motorfiets bevat drie zitplaatsen en biedt meer ruimte tussen de bestuurder en de passagier. Dick is benieuwd naar de reacties. “Misschien zien mensen het als een motor om mee op vakantie te gaan of als een drager van reclameteksten.” Ook kan blijken dat er een markt is voor deze nieuwe soort tweewieler. “Mensen mogen ons bellen om hem verder samen te ontwikkelen. We zijn al heel ver, maar hij is nog niet af.”

Een prijs voor de motorfiets voor drie personen is moeilijk te noemen, omdat hij nog niet helemaal af is. “We houden het nu op 20.000 euro, inclusief kenteken en LPG tank. Maar we willen eerst heel graag weten wat de mensen ervan vinden.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws