Nieuws

Een beetje leedvermaak

Motopluslezers zijn jonger dan andere bladenlezers. En met alle respect voor de ouderen mogen we dan wel eens onze wenkbrauwen fronzen. Bijvoorbeeld als we een baby boomer zien kantelen op jacht naar de eeuwige jeugd….

Al is het alleen maar om ons er aan te herinneren dat zoiets ons niet gaat overkomen:

Een gevallen man

De ex buurman van twee huizen verder kwam op bezoek bij zijn ex vrouw. Ze zijn nog steeds op speaking terms. Soort van. Ex Buurman is in het kader van zijn nieuwe relatie geestelijk en lichamelijk weer helemaal de jonge God van een kwart eeuw gelden. Althans: In het diepst van zijn gedachten. Met dank aan Willem Kloos (1859-1938). Dat manifesteert zich in sportschoolbezoek, kekke kleding en jeugdig gedrag. Denk aan De Jong in de Volkskrant bijlage en huiver. Zorg dat jij nooit zo’n aanfluiting voor je soort wordt.

Maar er was meer dan het hernieuwde uiterlijk. Er was de recente aanschaf van de Ultieme Toermastodont die hij tijdens zijn vorige huwelijk nooit durfde te kopen omdat zijn toen nog aanstaande ex daar te verstandig voor was. En ex buurman kwam voor een show-off bij zijn ex. Een oudere alfa reu met een beginnende paardenstaart. Zijn tweewielige slagschip stond nu voor het huis pontificaal op de stoep. Het aanzien van de buurt steeg met zeven netto punten. Na zijn ex familiebezoek bezoek kwam hij stijlvol gekleed naar buiten en maakte aanstalten om met zijn stoomschip de kade te verlaten. De ingeruilde echtgenote begon hem vast uit te zwaaien.

De buurman van schuin aan de overkant en ik stonden als motorrijders van de mindere soort vol bewondering te kijken bij de afvaart. De ex buurman installeerde zijn GPS, verzorgde wat fijntuning aan zijn audio systeem, regelde zijn bleutooth verbindingen.

Serieus kijkend klikte hij de vanglijn van zijn van botsballonnen voorziene jack aan zijn machine. Toen startte hij de motor, zette hij zijn helm op. Routinematig maar toch indrukwekkend stootte hij de vingers in V vorm tussen elkaar in om zijn handschoenen tot in perfectie te positioneren. De ridder op zijn ros. Clint Eastwood als Dirty Harry. Een beetje Lambiek ook. Hij liet de koppeling los en soepel, bijna vloeibaar rolde de motor en zijn bezitter over het trottoir. Hij koerste stapvoets in een vlakke diagonaal naar de stoeprand. Het voorwiel nam het schuin aangesneden afstapje. Het stuur klapte hem uit handen en met een 0,39 km/u smakte de stuurman op het asfalt. Hij kreeg de motor boven op zich en voordat hij zijn eerste kreet van pijn had geslaakt had zijn van airbags voorziene vest zich met een wat bozige plof opgepompt. Zijn fluo groene hesje stond Olivier B. Bommel-achtig bol.

Met ons tweetjes tilden we de Motorosaurus Rex van zijn prooi. Ex Buurman had de klap mooi opgevangen. Ex Buurman zelf bleef kermend liggen. Zijn rechterbeen zag er uit alsof het nu net onder de knie ook de andere kant op kon scharnieren. Een op zich handig idee.

Op dat moment was zijn ex ook weer uit haar fysieke verlamming ontwaakt en naar buiten gekomen. Ze wrong zich nog de handen van de schrik. Maar toen ze naar haar huilende ex keek zag ik een heel voorzichtig grijnsje om haar mondhoeken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws