Nieuws

Een airbagvest…

De airbag blijft een zeldzaam verschijnsel iets onder ons, motorrijders.

Maar aan de uitvoering van het idee wordt intussen al een jaar of tien gesleuteld. In de meeste gevallen werd de airbag geïntegreerd in de jas zelf. Maar nu is er de Motoairbag, bestaande uit een licht vest dat over onverschillig welke andere kledij kan gedragen worden.

De motor airbag is (klassiek) met een kabel verbonden aan de motor Natuurlijk werd hij voorzien van een systeem dat moet vermijden dat de airbag per ongeluk gebruikt zou worden, bij het afstappen bijvoorbeeld. Iets waar elke rit immers mee wordt afgesloten.

Motoairbag is het eerste bedrijf dat de nieuwe Europese norm, prEN1621/4:2011, met succes heeft behaald. In 80 milliseconden moet de 110 cm lange airbag de rug van de motorrijder kunnen beschermen.

Tests hebben blijkbaar aangetoond dat de airbag voor een betere bescherming zorgt dan de gebruikelijke protectoren zoals die in motorvesten verwerkt worden.

Het vest, in stof of leder, dat de airbag bevat kan aangepast worden aan een winter of zomerjas, beschikt over een aantal interne en externe zakken met ritssluiting, reflecterende strepen en "mesh" ventilatiegaten.
 

Als de airbag werd gebruikt zonder impact, dan kan deze opnieuw gebruikt worden, in het andere geval moet hij gecontroleerd worden door de fabrikant.

We zijn benieuwd wanneer het vest bij ons in Nederland te koop is en wie er eentje over zijn hesje gaat dragen. Of er onder?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws