Nieuws

Edwin Straver overleden na ongeluk in Dakar

Dakar rijder Edwin Straver is afgelopen nacht in het ziekenhuis in Den Bosch overleden. Dat heeft de familie van de 48-jarige rallyrijder bekendgemaakt. Straver kwam een week geleden in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië met relatief lage snelheid zeer ongelukkig ten val op weg naar Haradh.

Voormalig kistkampioen Olivier Pain, Mirjam Pol en haar teamgenoot Carl Johan Bjerkert stopten bij hem en sloegen alarm. Artsen slaagden er in om Stravers hart weer aan het kloppen te krijgen nadat hij ongeveer tien minuten geen hartslag had gehad. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Saudi German Hospital in Riyad en daar bleek dat Straver een nekwervel had gebroken. Zijn vriendin, ouders (vader Anton Straver was vijfvoudig Nederlands kampioen wegrace) en zus waren op dat moment al in Saoedi-Arabië om hem een dag later te zien finishen.

In zijn jaren als crosser en gedurende zijn korte carrière als wegracer had Straver de neiging om ‘overal een wedstrijdje van te maken’. Die tijd had hij achter zich, benadrukte hij nogmaals voor de start van de Dakar: “Ik laat me m’n kop niet gek maken als iemand me voorbij komt. Ik wil zo’n saai mogelijke rally rijden, zo weinig mogelijk meemaken.” Vorig jaar schreef Straver tijdens zijn tweede deelname zeer verrassend het kistklassement op zijn naam. “Ik ga niet alle risico’s nemen om dat kistklassement nogmaals te winnen. Het was een leuke bijkomstigheid.”

Na de dood van de Portugese motorrijder Paulo Goncalves, gaf Straver blijk bekend te zijn met de gevaren van de rally. “Als je die niet accepteert, moet je thuisblijven…”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.