Nieuws

EBR Europe zit in Alkmaar!

Erik Buell Racing (EBR), uit de Us van A, heeft in Alkmaar het Europese hoofdkantoor in gebruik genomen. Vanuit dit Europese bruggenhoofd zal EBR de promotie, marketing en distributie van EBR motorfietsen verzorgen. Ook zal EBR Europe vanuit Alkmaar betrokken zijn bij de Europese races van het World Superbike Kampioenschap waarin EBR dit jaar met twee rijders aan de start zal verschijnen.

EBR lanceerde in oktober in Orlando de 1190RX en vlak daarna is EBR Europe, onder leiding van Edwin Belonje, de man die in de motorwereld gepokt en gemazeld is en die vol synthetische motorolie lekt als hij zich snijdt bij het scheren, isbegonnen met het opzetten van een Europees distributienetwerk. Inclusief dat voor de nieuwe super sport motor voor de openbare weg die direct af stamt van de EBR RS Super Bike.

Hoofdkantoor EBR Europe in Alkmaar
Het Europese onderkomen heeft een totale oppervlakte van 450 m2. Naast diverse kantoren beschikt het gebouw ook over een werkplaats, een magazijn en trainingsruimtes. “We kunnen nu voortvarend verder met het opzetten van ons dealernetwerk in Europa, ” zegt Edwin Belonje, Managing Director van EBR Europe. “We zijn daar eind vorig jaar mee gestart en hebben diverse prospectdealers in Nederland, Engeland, België en Duitsland bezocht. De ontvangst was positief omdat EBR een onderscheidende positie in de markt in zal nemen. Ik verwacht in maart de eerste serieproductie motorfietsen te kunnen leveren.”

EBR 1190RX
De nieuwste Buell weegt slechts 190 kg en de 1.190cc V-Twin levert   185 pk en een koppel van 138 Nm. De brede koppelkromme van de 1190RX verzekert berijders ervan dat overvloedig vermogen in elke versnelling voorhanden is en de 21 standen van het tractiecontrolesysteem zorgen ervoor dat dat vermogen onder alle omstandigheden op de weg kan worden gebracht. Het baanbrekende ontwerp van de motor en EBR’s op de racerij geïnspireerde handlingprestaties worden gecombineerd met een fraaie styling en wetenschappelijk bepaalde aerodynamica waardoor de 1190RX de strijd met iedere concurrent aan kan. Met het multifunctionele digitale instrumentencluster kan de berijder de prestatiesettings naar wens beïnvloeden, zoals de tractiecontrole, en voorziet het in tal van andere functies, waaronder prestatiedata op het circuit, service intervallen en systeemdiagnose.

EBR in Superbike
Dat het EBR op alle fronten menens is blijkt ook uit de aangekondigde deelname aan het Superbike Wereldkampioenschap. Niet zo vreemd omdat EBR afgelopen jaar en in 2012 in het Amerikaanse AMA-kampioenschap met Geoff May en de 1190RS ook al succesvol was.
In 2014 zal EBR met twee motoren aan het volledige Superbike kampioenschap deelnemen, met als coureurs Geoff May en Aaron Yates. Het Europese hoofdkantoor zal de deelname van het EBR-team promotioneel begeleiden voor de races in Spanje, Nederland, Italië en Engeland.

www.ebr.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws