Nieuws

Duurzame helm, gemaakt van bamboevezels

Duurzaamheid is niet alleen bij motorfietsen, maar ook bij helmfabrikanten een hot topic. Dat is onder meer te zien bij het Franse Roof die tijdens de Eicma een gloednieuwe helm gemaakt van bamboevezels gemaakte jethelm heeft gepresenteerd. En die helm heet, hoe toepasselijk, Bamboo.

Geheel onverwacht is het overigens niet. Zo maakt Roof als sinds 2007 melding van haar bamboehelm. Toch kwam het tot op heden niet echt tot grootschalige producties. Daar moet nu verandering in komen, aldus het merk. Het plan is namelijk dat de Bamboo, die E22-05 gecertificeerd is, begin 2020 in de winkel moet liggen.

De buitenschaal van de nieuwe Roof Bamboo bestaat uit een combinatie van bamboevezels en een speciaal ontwikkeld katoen. En ook de binnenzijde is groen. Daar heeft Roof namelijk gekozen voor een verwijder- en wasbare binnenvoering uit latex. Het geheel wordt geleverd in een kokosnootvezel-helmzak en kartonnen doos gemaakt van gerecycled karton.

De Bamboo wordt leverbaar in twee kleurstellingen; grijs en naturel en optioneel met vizier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.