Nieuws

Dure benzine

Door de aanhoudende vraag uit Azië, de dalende Eurokoers en de voorspelde boycot van Iran blijven de benzineprijzen stijgen. Of anders zijn er wel weer andere redenen. En met die boycot van Iran zit ook een in sigaretten handelende kennis van ons in zijn maag. Dus het is altijd wat.

Een liter euro 95 kost nu afgerond 1,75 bruto, zonder korting aan de pomp. Deze prijs ligt nog maar 1 cent onder het recordniveau van april 2011. Experts verwachten dat deze stijging deels permanent zal zijn, omdat de vraag uit Azië blijvend is. Experts verwachtten overigens wel meer.

Op benzinegebied is ons land toonaangevend: Nederland heeft de hoogste belastingdruk op benzine in de wereld. Tweederde van de Euro95 literprijs bestaat uit belasting (accijns en BTW).

Voor  motorrijders was het verbruik van hun motorfiets tot nu nooit zo’n  punt, Of dat zo blijft is afhankelijk van de vraag of we motorrijden willen blijven zien als hobby die wat  mag kosten. Of dat wij als motorrijders gewoon dezelfde weg als de dino’s zullen gaan. Maar misschien komen we via 125 cc motoren allemaal op elektrische scooters terecht. De alternatieven lijken allemaal even erg.

Denk je eens in: misschien zijn er door de Nederlandse overheidsinzet over een paar generaties geen motorrijders meer! Dat is toch de beste reden om tot je dood te blijven rijden?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws