Nieuws

Dunlop RoadSmart II nu beschikbaar voor de nieuwe BMW R 1200 GS

Dunlop RoadSmart II nu beschikbaar voor de nieuwe BMW R 1200 GS

Sinds de RoadSmart II in 2011 werd gelanceerd, zet deze sport-toerband de standaard op het gebied van technologie en prestaties. De RoadSmart II wordt zowel door journalisten als eindgebruikers geprezen om zijn uitstekende allround-prestaties. Dit was voor Dunlop een belangrijke reden om de band ook uit te brengen in de speciale nieuwe maatvoeringen, die BMW heeft gekozen voor haar nieuwe R1200GS. De R1200GS is het meest succesvolle model van BMW Motorrad. In 2013 zijn er bijna 30.000 exemplaren verkocht, bovenop de tienduizenden die er sinds de introductie van de motor in 2004 sowieso al over de toonbank zijn gegaan.

De reden dat de RoadSmart II zo goed bij de R1200GS past is dat de toegepaste technologieën voor een hoge mate van stabiliteit zorgen en optimale prestaties bieden voor diverse zware en sterke motorfietsen, van naked bikes tot grote reis-enduro’s:
•    JointLess Belt (JLB) technologie: een karkasopbouw waarbij een lang koord met variabele spoed om het karkas wordt gewikkeld. Op deze manier wordt een betrouwbaar, lineair stuurgedrag en een uitmuntende stabiliteit op hoge snelheid verkregen. JLB-technologie geeft de rijder optimaal vertrouwen dankzij de heldere feedback.
•    Multi-Tread (MT) technologie: combineert slijtvast rubber in het 20-25% beslaande middendeel van het loopvlak met een zachtere, stroevere rubbercompound op de zijkanten van het loopvlak. De rubbersoorten zijn ontwikkeld voor een hoge rechtuitstabiliteit, veel tractie, goede remeigenschappen en een hoge levensduur met sterk verbeterde grip in de bochten.

Sinds de introductie, tien jaar geleden, is de BMW R1200GS een belangrijke speler in de markt van dual-purpose reismachines geworden. Dit heeft het model te danken aan het avontuurlijke imago en de vrijheid, die het model uitstraalt, door de betrouwbaarheid, de wendbaarheid en door het rijplezier dat de motor zowel on- als offroad biedt. De nieuwe R1200GS biedt diezelfde dynamische en robuuste kwaliteiten, maar heeft een nieuw uiterlijk, een water/luchtgekoelde boxermotor, een nieuwe, natte platenkoppeling met anti-hopsysteem en met het “E-Gas` ride-by-wire-systeem.

Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Motorcycle and Motorsport EMEA:

“Dunlop heeft ingezien dat de RoadSmart II bijzonder goed bij de R 1200 GS past. Zowel de motor en de band hebben onafhankelijk van elkaar bewezen dat ze uitstekende allrounders zijn en dat ze een perfect paar vormen. De optimale combinatie van tractie, grip, stabiliteit, comfort, wendbaarheid en feedback van de RoadSmart II zal bijdragen aan de rijbeleving van R1200GS-rijders. De RoadSmart II is ook opgewassen tegen alle weersomstandigheden. Dat geeft motorrijders de vrijheid om met meer vertrouwen te rijden.”

De RoadSmart II is beschikbaar in de volgende maten voor de BMW R 1200 GS:

Voor / Achter    Maat    L/S index    TT/TL    SAP Code
V    120/70 R 19    60V    TL    632854
A    170/60 R 17    72V    TL    632853

Over Dunlop

Dunlop is een van ’s werelds grootste fabrikanten van motorbanden. Het merk kan bogen op een indrukwekkende reeks successen in de motorsport. De intensieve betrokkenheid met de racerij heeft geleid tot innovatieve technologieën, waarvan ook de straatbanden profiteren. Dunlop streeft ernaar motorrijders zoveel mogelijk vertrouwen te geven en biedt rijders van alle typen motorfietsen de prestaties en de duurzaamheid van de laatste bandentechnologieën.

Veel van ’s werelds leidende motor- en scootermerken, waaronder KTM, Triumph, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha kiezen Dunlop voor hun eerste montage.

Voor meer informatie over Dunlop, zie www.dunlopmotorcycle.eu
Voor meer informatie over de racerij, zie https://motorsport.dunlop.eu/

Neem Contact met ons op:

Hoco Parts B.V.
dunlop@hocoparts.com
www.hocoparts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws