Nieuws

Dunlop presenteert de nieuwe Roadsmart IV

Dunlop heeft de opvolger van de Roadsmart III gepresenteerd. De nieuwe sportieve toerband, met de toepasselijke naam Roadsmart IV, wordt komend jaar in 21 maten leverbaar. Overigens blijft de III vooralsnog ook in het programma.

De vierde generatie van de sportieve toerband moet volgens Dunlop door het gebruik van nieuwe materialen in het karkas en wijzigingen in loopvlak nieuwe maatstaven zetten als het gaat om zaken als handling, natte grip en levensduur. Ook het profieldesign werd gewijzigd. Hierdoor moeten de banden sneller op bedrijfstemperatuur zijn en zou de slijtage verminderen door een hogere stijfheid van de profielgroeven.

De Roadsmart IV is er komend jaar in zeven voor- en veertien achterbandmaten en dekt daarmee een breed motorspectrum af, van een dikke allroad tot een middenklasse sporttoerder en een roadster. In de meest gangbare maten 120/70ZR17, 180/55ZR17 en 190/55ZR17 zijn zelfs twee versies verkrijgbaar. De SP-variant, die volgens Dunlop meer stabiliteit en feedback geeft, is bedoeld voor lichtere en sportievere motoren en de GT voor zwaardere toerfietsen. Die laatste zou lichter moet insturen en nog iets beter zijn qua handling.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws