Nieuws

Dunlop gaat allroad met nieuwe Trailmax Meridian

Dunlop heeft haar nieuwe Trailmax Meridian-banden gepresenteerd. Een volledig nieuw ontwikkelde opvolger van de TrailSmart Max speciaal voor enduro- en allroadmotoren. De focus ligt daarom op maximale offroad-prestaties en levensduur zonder in te leveren op handling.

Dunlop heeft naar eigen zeggen een extra lange levensduur weten te realiseren, zelfs bij een stevige rijstijl. Tijdens het testen van de Trialmax Meridiam bleek volgens Dunlop bijvoorbeeld dat de nieuwe achterband een 6% langere levensduur heeft bij rechtuit rijden dan de beste concurrent, en zelfs meer dan 15% bij hellingshoeken van 40 graden. Tegelijkertijd heeft Dunlop ook de levensduur van de voorband verder vergroot. Bijkomend voordeel is dat het voor beide banden nu gelijk is, zodat het wisselen van banden gelijktijdig kan gebeuren.

Het loopvlak van de Trailmax Meridian is ontworpen om water snel af te kunnen voeren, met behoud van een hoog gripniveau op droog. Verder heeft Dunlop gekozen voor een Hi-Silica rubbersamenstelling voor maximale grip op nat en flexibele eigenschappen bij lage temperaturen. Samen met het Rayon Ply-karkas zorgt dat voor een langere levensduur en een veel snellere opwarmtijd.

De Trailmax Meridian is beschikbaar in vier maten voor en drie achter. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws