Nieuws

Duidelijkheid over de TT Speedweek

ALGEMENE VERKLARING VAN ORGANISATIE OMTRENT TT SPEED WEEK ASSEN

 

De organisatie meldt:

Naar aanleiding van de huidige berichten in de media en op de social media kanalen en de onrust die hieromtrent heerst, willen wij, als organisatie van de TT Speed Week Assen, hier graag via deze weg op reageren.

We hebben kunnen lezen in de verschillende berichten dat het publiek zeer bezorgd is over het  naar buiten gebrachte programma en met name of de TT Speed Week wel de TT Speed Week pur sang blijft zoals jullie, het publiek, in het verleden gewend zijn geweest.

Wij hebben onze absolute best gedaan een zo goed en gevarieerd mogelijk programma te presenteren in de korte tijd die we hiervoor geboden kregen (vanaf 31 maart 2014). Om een zo sterk mogelijk programma neer te zetten voor alle doelgroepen in dit korte tijdsbestek is er gebleken dat wellicht niet alles wat wij én jullie graag hadden gewild nog mogelijk is gebleken.

Wel zijn we ervan overtuigd dat we een gevarieerd programma hebben, voor jong tot oud, van motorrijder tot feestbeest en speciale aandacht voor de jeugd met een eigen feest dat op hen geënt is. We willen juist heel in de breedte om het feest terug te brengen naar Assen, zonder daarbij de motorrijder waar het in den beginsel om draaide uit het oog te verliezen.

Het enige dat wij voor oog hebben is samen met jullie samen bouwen aan een ijzersterke feest in aanloop naar de beroemde TT in Assen waar weer de gehele wereld naar kijkt en Assen en met name haar bewoners trots op kan zijn en waar voor iedereen wat wils is.

Het speciale TT Dance Festival voor de jeugd is verplaatst naar een locatie buiten het centrum in overleg met de gemeente. Op deze locatie kunnen we tot 04.00 ’s nachts door en zo blijft het centrum bestemd voor de motorrijder en kunnen we de drukte beter spreiden over de stad. De toerist die naar Assen komt kunnen we zo de optimale TT ervaring bieden.

We hebben inderdaad besloten om zowel het TT Dance Festival als de programmering op het terrein waar ook Jovink en de Voederbietels zullen op te treden af te sluiten met hekken. Dit gezien de incidenten van de afgelopen jaren en we de veiligheid van alle bezoekers willen en kunnen garanderen door een controle te doen op glaswerk en flessen in tassen en wapens. Het moet vooral een gezellig feest zijn zonder incidenten, maar wél volledig in de TT-sfeer. Want het aanzetten tot acties die een gevaar voor medewerkers en bezoekers zouden kunnen opleveren of het aanzetten tot geweld komt natuurlijk absoluut niet ten goede aan een feestweek. De veiligheid van alle bezoekers is voor ons het allerbelangrijkste en ondanks de sterke kritiek die er vanuit de bezoekers komt vanwege het afsluiten van bepaalde terreinen, hopen wij ook dat hier begrip voor is.

Daarnaast is het inderdaad zo dat wij op desbetreffende terreinen zelf in de horeca zullen voorzien, dit betekent echter niet dat er ineens €5,00 voor een biertje betaald zal moeten worden. Er is afgesproken en besloten dat de prijzen niet duurder zullen zijn dan de plaatselijke horeca. Ook kan (met uitzondering van deze twee afgehekte terreinen waar we met munten werken) overal met cash geld betaald worden.

Uiteraard zijn geheel in de sfeer van de TT alle optredens deze week gratis toegankelijk, ook Jovink en de Voederbietels! De enige uitzondering hierop is het TT Dance Festival waar we een geweldig feest neer willen zetten met alles erop en eraan. Een geweldig feest dat de jeugd uit Assen verdient!

Ook willen we graag aangeven dat er bij de concerten zoals Jovink en de Voederbietels gewoon in en uit kan worden gelopen en dat we, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, ook hebben besloten de jeugd uit Assen tegemoet te komen door bij het TT Dance Festival mensen met een stempel of bandje in en uit te laten lopen om zo ook voor hen de ideale TT Nacht te creëren met dance, kermis en vooral heel veel plezier.

Wij hopen zowel dit jaar als de komende jaren samen met de Assenaren hele mooie edities van de TT Speed Week neer te kunnen zetten en wij zijn geschrokken van  en het baart ons ook zorgen dat de sentimenten zo negatief zijn. We gaan dan ook graag met de juiste mensen de dialoog aan om de TT Speed Week te organiseren zoals de Assenaren willen, zodat we een perfecte evenement neer kunnen zetten waar Assen vreselijk trots op is en de wereld jaloers naar kijkt.  Want samen kunnen we dan van dit mooie event dit jaar naar een geweldig event volgend jaar!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws