Nieuws

Ducati’s V21L voor het eerst getest

Ducati’s MotoE-racemachine heeft in handen van testrijder Michele Pirro zijn eerste meters gemaakt op het circuit van Misano. Haast is geboden voor de Italianen die in 2023 het complete startveld van de elektrische klasse moeten vullen.

Ducati ziet de MotoE als de ideale leerschool voor elektrische voertuigen voor op straat. Het motto ‘Race on Sunday, sell on Monday’ glijdt aldus probleemloos het elektrische tijdperk in. Ducati richt zich bij de ontwikkeling vanzelfsprekend op handen vol vermogen, maar ook een laag gewicht en een gelijke vermogensafgifte tijdens de gehele race dankzij een uitgekiend koelsysteem.

Vanzelfsprekend – wat een verrassing – is Ducati-testrijder Michele Pirro een gelukkig mens na de eerste meters op een Ducati. Volgens de befaamde hardrijder is de lichte motorfiets prima in balans. De zitpositie komt volgens hem overeen met die van een MotoGP-machine en hetzelfde geldt voor het gevoel bij de eerste paar millimeters verdraaiing van het gashendel.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.