Nieuws

Ducati’s airbagsysteem voor motorjacks

Ducati lanceert ‘s werelds eerste productie motorfiets met een draadloos geïntegreerd airbagsysteem voor motorjassen, De Multistrada D-Air®

Ducati introduceert de eerste productie motorfietsen die draadloos in verbinding staan met motorjassen met airbag
Italiaanse innovatie levert belangrijke bijdrage aan de veiligheid op twee wielen
Ducati Multistrada D-Air® model is alleen verkrijgbaar in Europa, vanaf mei 2014
Borgo Panigale (Bologna)– De Italiaanse iconische motorfiets fabrikant, Ducati, kondigt de introductie van de Multistrada D-Air® aan, met een volledig geïntegreerd, geavanceerd systeem van sensoren die draadloos zijn verbonden met de Ducati Apparel airbag jassen van Dainese. ’s Werelds eerste in de motorfietsindustrie en met het combineren van de innovatieve ontwerpen van twee beroemde Italiaanse merken, neemt het nieuwe Ducati model een belangrijke stap voorwaarts in de veiligheid op twee wielen.

Door de expertise van zowel Ducati als Dainese te combineren, is het intelligente veiligheidssysteem met behulp van sensoren die zijn ingebouwd in de Multistrada elektronica, constant op de hoogte van de dynamische positie van het voertuig en wordt het alleen in werking gesteld wanneer een echt ongevalscenario plaatsvindt.

Het Multistrada D-Air® systeem maakt een data analyse en activeert de airbag, van zowel de jas van de bestuurder als de passagier, in slechts 45 milliseconden. Dit vermindert aanzienlijk het risico op letsel bij een ongeval.

Ducati is de eerste met deze technologie, ontwikkeld in samenwerking met Dainese. De inzet van de Italiaanse motorfiets fabrikant om te zorgen voor meer veiligheid wordt met dit systeem nogmaals onderstreept, wat al eerder vertegenwoordigd werd door hun Ducati Safety Pack, bestaande uit multi-level ABS en Traction Control.

Meer informatie over de Ducati Multistrada D-Air® zal bekend worden op 15 april en het innovatieve nieuwe model zal beschikbaar zijn bij Europese Ducati Dealers vanaf mei 2014.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws