Nieuws

Ducati wint Pikes Peak Hill Climb met speciale Multistrada 1260

Het is Carlin Dunne afgelopen weekend gelukt om als snelste motorrijder de top van de Pikes Peak te bereiken tijdens de Pikes Peak Hill Climb in Colorado. Daarmee heeft de coureur de titel terugveroverd voor de Italianen nadat ze hem in 2017 moesten afgeven aan KTM. 

Ducati had speciaal voor de ‘Race to the Clouds’ twee Multistrada 1260’s volledig onder handen genomen. De volgens de Italiaanse fabrikant snelste Mutlistrada’s die de wereld ooit gezien had, hebben hun naam waargemaakt. Carlin stuurde Multistrada in slechts 9:59.102 minuten naar de top, snel genoeg om zijn vierde overwinning in de legendarische bergrace bij te mogen schrijven. Voor Ducati komt het aantal overwinningen daarmee op zeven.

“We hebben het gedaan. Het hebben het podium gepakt”, liet Carlin na afloop weten. “De Multistrada 1260 Pikes Peak bleek even geweldig als we verwacht hadden. De motor presteerde foutloos waardoor ik alles kreeg dat ik nodig had om de berg op te komen. Pikes Peak is nooit een makkelijke race, maar het weer werkte goed mee waardoor we de eerste plek konden pakken.”

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws