Nieuws

Ducati wil weer ‘King of the Mountain’ worden

Ducati wil bij de legendarische Pikes Peak Hill Climb de titel terug ophalen, daarom hebben de Italianen twee heel speciale Multistrada 1260’s klaargemaakt.

Wanneer bij de ‘Race to the Clouds’ in Colorado op 24 juni 2018 het startschot wordt gegeven voor de titel ‘King of the Mountain’, dan staan de twee snelste Ducati Multistrada 1260’s aan de start die de wereld ooit gezien heeft. Met deze motoren willen de Italianen laten zien dat zij de besten zijn. In 2012 lukte het Carlin Dunne op een Multistrada 1200 met 9:52,819 minuten het record in de zwaargewichtmotoren te pakken. Tot 2017… Toen kwam KTM en wist Chris Fillmore op een 1290 Super Duke R met 9:49,625 minuten een nieuwe snelste tijd neer te zetten.

Twee rijders
Om de titeldrang te onderstrepen heeft Ducati voor 2018 twee rijders aan de start staan. Naast de toenmalige recordhouder Carlin Dunne is ook de huidige middelklasse-recordhouder Codie Vahsholtz aan het team toegevoegd.

Ook aan de kant van de motoren werd het nodige geüpdatet. Zo werd de Multistrada op een streng dieet gezet: verscheidene niet noodzakelijke onderdelen werden van de motor geschroefd. Zo werden onder meer de carterplaat, handkappen, spiegels en alle verlichting gedemonteerd. Daarnaast werden beide motoren op magnesium-velgen gezet. Het uit titanium vervaardigde uitlaatsysteem komt van Termignoni en de Öhlins-vering is door Race Tech helemaal afgesteld.
Topvermogen
De remmen werden eveneens verbeterd en de motoren zijn voorzien van nieuwe voetsteunen die de wendbaarheid vergroten en zitpositie verbeteren. Omdat er bij de Pikes Peak-wedstrijd geen Euro4-norm geldt, konden de technici van Ducati het onderste uit de kan halen. Productiematig is de 1260 Multistrada goed voor 158 pk en 129,5 Nm. Wat het topvermogen van de Pikes Peak-Multistrada is, heeft Ducati niet bekendgemaakt. Maar het ligt zeker een stuk hoger.
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws