Nieuws

Ducati werkt aan toeruitvoering van de Supersport 950

Het lijkt er op dat Ducati de 950 Supersport-lijn gaat uitbreiden. In de VS zijn onlangs twee nieuwe varianten geregistreerd.. De modelafkorting ’T’ duidt op een toerversie – blijkbaar technisch gewijzigd ten opzichte van het basismodel, omdat homologatie noodzakelijk was.

De nieuwkomers gaan Supersport T en Supersport S T heten, zo blijkt uit de homologatie van de twee nieuwe Ducati’s in de VS. Het laat twee dingen zien. Ten eerste zullen de Supersport en de Supersport S met hun hoogwaardige uitrusting elk als basismodel dienen voor het waarschijnlijk meer toeristische T-model. Ten tweede: het gaat waarschijnlijk niet alleen om een uitgebreide uitrusting, maar ook om technisch aangepaste varianten, omdat er anders geen homologatie nodig zou zijn.

Eén ding is zeker: de nieuwe Ducati Supersport T en de Supersport S T zijn gebaseerd op het huidige model, dat wil zeggen dat ze worden voorzien van de Testastretta V2-motor met 937cc cilinderinhoud, 110 pk vermogen en 93 Nm koppel. In principe is dit de motor uit de huidige Monster en de DesertX. Ducati zal waarschijnlijk niets veranderen aan het chassis en de vering van de T-modellen. Maar voor het segment zijn een iets hogere standaard ruit en stuurhelften logisch, evenals een kofferset. Dat zou de extra homologatie verklaren, aangezien de hierdoor gewijzigde ergonomie en aerodynamica waarschijnlijk zouden betekenen dat alle rijtesten opnieuw moeten worden gedaan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws