Nieuws

Ducati werkt aan kleinere uitvoering van Streetfighter V4

De Streetfighter V4 smaakt naar meer, vinden ze bij Ducati. Dus wordt er in Italië gewerkt aan een kleinere uitvoering van de naakte fiets. Dat heeft Ducati-baas Claudio Domenicali laten weten in een interview met het Britse tijdschrift MCN. Vermoedelijk gaat het daarbij om een Streetfighter V2.

Zo duidelijk is Domenicali er overigens nog niet over. Hij laat alleen weten dat de kleinere Streetfighter een kleinere cilinderinhoud en lager topvervmogen zal hebben.

Het blok in de Streetfighter V4 is een afgeleide van die uit de Panigale V4 met een cilinderinhoud van 1.103 cc en goed voor een top van 208 pk en 123 Nm. Met recht het paradepaardje binnen de Nakeds van Ducati te noemen. En hoewel Ducati daarnaast nog een aantal ongekuipte fietsen in het aanbod heeft (de Monster-modellen 797, 821 en 1200, Hypermotard 950 en talrijke Scrambler’s) ontbreekt het in het lichtere segment aan een echte sportieve naked. Een Streetfighter V2 zou die kloof goed kunnen dichten.

Kijkende naar het recept van de Streetfighter V4, zou de Panigale V2 goed als basis kunnen dienen. Weg met het kuipwerk, een wat breder en hoger stuur erop en je bent al een heel eind in de richting van een Streetfighter V2. Met de 955cc V2 in het vooronder, zou de nieuwe Streetfighter goed zijn voor een top van 155 pk en 104 Nm. In combinatie met een rijklaar gewicht van rond de de 200 kilo, heb je op papier in ieder geval al een fraai ding staan.

Of Ducati daar ook zo ver denkt, daar moeten we nog even geduld voor opbrengen. Wij gokken op de Eicma van 2020.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.