Nieuws

Ducati Streetfighter V4 met artistieke twist

Ducati en Automobili Lamborghini hebben de handen ineengeslagen voor het evenement ‘Art of Creating Myths’. Deze avond in Bologna markeert tevens de wereldpremière van ‘Centauro’, een kunstwerk gemaakt door Paolo Troilo op basis van een gelimiteerde Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti en gemaakt als follow-up op ‘Minotauro’, een schilderij van de kunstenaar uit 2021 op de carrosserie van een Lamborghini Huracán EVO.

Paolo Troilo (Taranto, 1972) is een Italiaanse kunstenaar die bekend staat om zijn unieke en hyperrealistisch vingerverftechniek. ‘Centauro’ is geschilderd met behulp van deze techniek in de figuratieve weergave van de armen van een man in versnelling gebogen aan weerszijden van de tank, en wordt aangevuld met andere technieken, die kenmerkend zijn voor de overige delen van de motorfiets. Dit werk combineert mythe en werkelijkheid en belichaamt volgens de maker een bovenmenselijke kracht die samensmelt met rationaliteit en wordt versterkt door de vormen en afmetingen van de Streetfighter V4.

Het idee van ‘Art of Creating Myths’ ontstond in september 2022 toen de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, het tweede hoofdstuk van de samenwerking tussen de twee bedrijven na de Diavel 1260 Lamborghini, werd gepresenteerd. De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini wordt geproduceerd in een gelimiteerde en genummerde oplage van 630 exemplaren, gekenmerkt door een schitterende kleurstelling in Citrea Green en Dac Orange. Maar er is meer unieks: er is een nog exclusievere serie van 63 stuks hadden voorzien, Speciale Clienti genaamd. Daarbij kregen 63 Lamborghini-klanten bij het Centro Stile Ducati de kans om hun Ducati Streetfighter V4 Lamborghini te configureren met kleuren, carrosserie en velgen die precies overeenkomen met die van hun Lamborghini. Onder deze 63 klanten bevond zich ook de eigenaar van ‘Minotauro’, die Ducati, Automobili Lamborghini en de kunstenaar Troilo verzocht om het kunstwerk ‘Centauro’ tot leven te wekken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws