Nieuws

Ducati Streetfighter V2 onderweg

Met de Streetfighter V4 heeft Ducati een imposant naked-powerhouse binnen de gelederen. De signalen dat de V4, net als bij de Panigale superbike, gezelschap krijgt van een kleinere V2 worden steeds duidelijker.

Met een vermogen van liefst 208 pk en een prijskaartje van € 22.990,-, in het geval van de S-versie nog een schep meer, is die V4 niet voor iedereen weggelegd. De kleine Monster is zowel qua vermogen als aanschafprijs een stuk toegankelijker, maar is misschien niet helemaal wat een sportievere rijder zoekt. Binnen de Ducati-goegemeente wordt dus al langer gedroomd van een lichtere Streefighter, die in de voetsporen van de vroegere Streetfighter 848 kan treden.

Voor die Ducatisti lijkt er goed nieuws aanstaande, want opmerkzame motorrijders hebben in de buurt van de Ducati-fabriek in Bologna al een prototype gespot van wat een Streetfighter V2 lijkt worden. Foto’s hebben we nog niet, maar duidelijk is wel dat deze Streetfighter de tweecilinder van de Panigale V2 zal krijgen, terwijl het design logischerwijs niet veel af zal wijken van dat van de Streetfighter V4. Qua vermogen en gewicht zetten we in op 155 pk en 180 kilo. De prijs zou tussen de 17.000 en 18.000 euro kunnen liggen. We wachten af…

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.