Nieuws

Ducati Riding Experience kondigt speciaal evenement aan in Assen

Een extra DRE 2014 evenement op het beroemde WK circuit van Assen op 9 en 10 juli
De DRE modellen zijn de Ducati 899, 1199, 1199 S Panigale, Monster 1200, Multistrada, Hypermotard en Hyperstrada

Naast de lijst van beroemde DRE instructeurs, zal special guest Michele Pirro (officiële
testrijder Ducati Team) het evenement bijwonen.

Borgo Panigale (Bologna), 19 maart 2014 – De Ducati Riding Experience heeft aangekondigd dat 9 en 10 juli een speciale aanvulling wordt op de 2014 kalender, met een ongelooflijke kans om circuittechnieken te leren op een van de meest beroemde WK circuits in de wereld, het Nederlandse circuit van Assen.

Bekend als de thuisbasis van de Nederlandse TT in de MotoGP en het toneel van talloze spannende races in de World Superbike, is het 4,5 km circuit nu ter beschikking gesteld als locatie van een speciale editie van de Ducati Riding Experience en biedt een unieke kans om rijvaardigheden aan te scherpen op Ducati motorfietsen.

Zoals gebruikelijk heeft DRE zorgvuldig een plan gemaakt om alle niveaus van motorervaring te dekken. Straatrijders die hun wegrijvaardigheden verder willen verbeteren krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan de ‘Intermediate cursus’. Circuitrijders kunnen kiezen uit een reeks van vier niveaus van Racing cursussen, variërend van degene die hun eerste ervaring opdoen tot degene die hun circuit of racevaardigheden willen perfectioneren.

Deelnemers van de Racing 1 en Master Racing cursussen zullen extra instructie krijgen op het gebied van snel en veilig rijden met een speciale klassikale sessie voorafgaand aan het rijden op circuit. Om dit mogelijk te maken zal de cursus verspreid worden over twee dagen, waarin Racing 1 deelnemers de eerste middag zullen beginnen met een briefing en theoretische oefeningen ontworpen om een stevig fundament van kennis te vestigen voordat er in de praktijk geoefend wordt op het circuit. Bij de meer gevorderde Master Racing cursus zullen de deelnemers een zeer informatieve klassikale sessie van Ducati’s Factory Test Rider, Alessandro Valia en Chief Instructor, Dario Marchetti krijgen voordat zij het circuit op gaan met Ducati’s indrukwekkende 1199 Panigale S Superbikes.

 Deelnemers van de zeer prestigieuze Troy Bayliss Academy cursussen zullen in groepen van vijf worden geïnstrueerd door de drievoudig World Superbike kampioen zelf. Degene die meedoen aan deze Academy zullen rijden op de Ducati 1199 Panigale S uitgerust met een Termignoni uitlaatsysteem.

De Racing 2 cursus vindt plaats op de eerste dag en is bedoeld voor rijders die al circuitervaring hebben en zich verder willen ontwikkelen. Naast vele andere details, zullen zij werken aan details zoals het verhogen van hun instuur en middel-bocht snelheden en aan het volledig benutten van elke laatste PK van de versnelling om een vloeiender, soepeler en vertrouwelijke rijstijl te bereiken.

De inschrijving voor Racing 1 en 2 cursussen is beperkt tot 50 deelnemers, verdeeld in efficiënte leergroepen van slechts vijf personen. De Master Racing cursus staat open voor slechts 12 deelnemers, verdeeld in groepen van 3 deelnemers. Omdat alle groepen worden begeleid door een deskundig instructeur, moeten alle circuitrijders in het bezit zijn van een klasse A rijbewijs zonder motorinhoud beperking.

Voor niet-circuitrijders biedt de DRE in Assen een Intermediate cursus om bestaande rijvaardigheden te verbeteren en hun algemene veiligheid te vergroten. De deelnemers zullen de Ducati Multistrada 1200 S, Hypermotard en Hyperstrada modellen en de gloednieuwe Monster 1200 gebruiken met een uitstekende gebruiksvriendelijkheid en de verbeterde ergonomie van een innovatieve verstelbare zithoogte.

 Binnen de kosten van de cursussen zullen alle DRE deelnemers worden voorzien van een motorfiets en instructeur, evenals een welkomstpakket en lunch. Kijk voor informatie over reserveringen op Ducati.nl onder Experience.

Het team van hoog gekwalificeerde instructeurs zal worden gecoördineerd door DRE Technisch Directeur en Chief Instructor, Dario Marchetti en Alessandro Valia (Factory testrijder en Chief Instructor van de Master Racing cursus). Naast veel meer succesvolle rijders, staan er in de lijst van DRE instructeurs grote namen zoals Troy Bayliss (2001, 2006 en 2008 World Superbike kampioen en MotoGP rijder), Paolo Casoli (1997 World Supersport kampioen), Andrew Pitt (2001 & 2008 World Supersport kampioen & World Superbike en MotoGP deelnemer). Ducati Team officiële MotoGP testrijder, Michele Pirro, zal als special guest het evenement in Assen bijwonen.

Assen DRE cursus schema

9 juli 2014

Intermediate
Racing 2
Master Racing
Troy Bayliss Academy

10 juli 2014

Intermediate
Racing 1
Troy Bayliss Academy

Voor meer informatie over reserveringen, kijk onder Experience op Ducati.nl:

https://www.ducati.nl/ducati_riding_experience/dre_at_assen.do

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws