Nieuws

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak Edition 2021

Sinds 2020 zijn, na een fataal ongeval waarbij Ducati-coureur Carlin Dunne het leven liet, motoren uitgesloten van deelname aan de ‘Pikes Peak Hillclimb’. Ondanks het uitsluiten van motoren bij deze legendarische heuvelklimwedstrijd zet Ducati de traditie tóch voort, door middel van een nieuwe Multistrada V4 Pikes Peak Edition. Deze is nog niet onthuld, maar al wel gespot en bevat naar verluidt een aantal opmerkelijke specificaties.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Pikes Peak Multistrada beschikken over een aantal technische upgrades. Er is een prototype gespot door Moto.it met een 17-inch voorwiel en het achterwiel hangend in een enkelzijdige swingarm. Ook zou het een geüpgraded remsysteem aan de voorzijde bevatten, beide gedoneerd door de Streetfighter V4. Het V4-blok is ongewijzigd overgenomen van de andere Multistrada-modellen. De 1.158 cc grote V4 met 90° blokhoek, zonder desmodromische klepbediening, is dus ook in Pikes Peak-trim goed voor een moddervette 170 pk en 125 newtonmeter koppel.

Het heeft er kortom alle schijn van dat de Multistrada Pikes Peak zijn rentree op de openbare weg gaat maken. Wanneer dat is en hoeveel ‘ie gaat kosten is nog een beetje koffiedik kijken, maar na alle waarschijnlijkheid gaat het geen koopje worden. De Pikes Peak-uitvoering van de oude Multistrada 1260 kostte al ruim vijf mille meer dan de Multistrada 1260 S, en in de wetenschap dat de huidige Multistrada V4 S voor € 25.590,- te boek staat, kun je in ieder geval één conclusie trekken: begin maar vast met sparen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws